top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zonnevangers 2 - De verdwijning – Ida Michelsen Tufte

Na het geweldige deel 1, liet deel 2 lang op zich wachten. Nu deel 2 deze week is verschenen grijp ik gelijk mijn kans om van het tweede deel te gaan genieten.

Nederlands | Hardcover | 9789026158421 | 17 januari 2023 | 272 pagina's Uitgeverij de Fontein Jeugd | Prijs €17,99


Voor het lezen:

Na het geweldige eerste deel wil ik niets liever dan weten hoe het avontuur van Alma verder gaat. Het eerste deel van de serie is me enorm goed bevallen. Dat verhaal was een heerlijk spannend, magisch en origineel avontuur. Hierdoor heb ik hoge verwachtingen van het tweede deel. De cover van het tweede deel is in ieder geval erg uitnodigend. De blauwe cover waarop een boomhuis in de nacht te zien is die omringd is met magische zonnestralen.

 

Het verhaal:

Jaren geleden verdween plotseling de moeder van Alma. Wat is er toen gebeurd? Alma start een levensgevaarlijke zoektocht naar de waarheid. Inmiddels is Alma geslaagd en een Zonnevanger, ze kan draden van de tijd vastpakken en zich hierover verplaatsen. Ze leert steeds meer over haar krachten, toch blijft ze zich afvragen waarom jaren geleden plotseling haar moeder spoorloos verdween. Haar vader, Simon, wil er niet over praten. Gelukkig wil haar beste vriendin Pilla haar wel helpen. Zeker omdat haar vader een jaar geleden ook plotseling in het niets is verdwenen. Deze zoektocht is niet zonder gevaar en de machtige Groot Minister Gabrielle Grubel is nog altijd op wraak uit op Alma.

 

Mijn ervaring:

Wat een spannend en magisch avontuur heb ik wederom weten te beleven met Alma. Het verhaal is geschreven vanuit Alma, een twaalfjarig stil en teruggetrokken meisje. Inmiddels is Alma geslaagd en is ze een Zonnevanger. Ze is met de opleiding gestart en moet meer leren over het verplaatsen over de verschillende tijddraden. Daarnaast moet ze ook nog naar de gewone school en ook daar braaf de kennis en het huiswerk doen dat daarbij komt kijken.


Het is leuk dat je na het eerste deel Alma ziet ontwikkelen en ziet groeien. Naast Alma zijn ook de andere personages goed en heel verschillend neergezet. Het is leuk dat de personages uit het eerste deel weer allemaal terugkomen. Toch heeft Ida Tufte Michelsen voor het tweede deel weer een hele nieuwe, verrassend originele en magische verhaallijn neergezet. Het is wederom een enorm spannend en avontuurlijk verhaal. Toch heeft Ida Tufte Michelsen goed met de jeugdige lezers vanaf ongeveer 10 jaar rekening gehouden. Er zit een heerlijk tempo in de verhaallijn en het verhaal kent enorm veel onverwachte wendingen. Ieder hoofdstuk eindigt met een cliffhanger, waardoor stoppen met lezen echt een moeilijke opgave is. Het plot was verrassend en wist me te verbazen. Toch is het niet helemaal een afgerond verhaal en blijven er vragen open. Waardoor ik hoop dat het volgende deel niet te lang op zich laat wachten. Ook het tweede deel van deze serie was een spannend, origineel en magisch avontuur. Voor alle magische mysteries liefhebbers is deze serie absoluut een aanrader, wel raad ik je aan om te beginnen bij deel 1. Het verhaal is heerlijk vlot en levendig geschreven en weet goed de spanning het hele verhaal hoog te houden. Helaas is het niet helemaal een gesloten einde, waardoor ik niet kan wachten op het derde deel.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page