top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zwart Hart – Sophia Drenth

Aangezien bloedwetten bestaat uit een serie boeken van 5 delen, ben ik heel erg benieuwd naar dit korte verhaal en naar de eerste bron-vertelling of deze me gaat overtuigen eens de hele serie te gaan lezen.Nederlands | Paperback | 9789492099174 | Druk: 1 | augustus 2016 | 44 pagina's


Beschrijving:

Zwart hart is de eerste Bloedwetten-bronvertelling. Het is een intro waarin je het begin van Yan leest. Yan Jean Darvas is gevlucht en probeert te ontsnappen aan de witkoppen voor wie hij grote angst heeft. Hij is op zoek naar Sahandran. Waarom is Yan dit van plan en waarom is hij zo bang? Wat is zijn beweegreden om voor zo’n duistere keuze te kiezen? Waarom wil Yan zich werkelijk laten transformeren naar Ath'vacii? Overziet hij welke gevolgen dit voor hem gaat brengen? En wat zijn zijn motieven? Is hij altijd al zo’n slecht mens / wezen geweest?

 

Voor het lezen:

Het is een korte novelle, die aansluit op de serie van Bloedwetten. Daarom leek het me goed om hiermee te starten en te kijken of haar schrijfstijl en de verhaallijn me aanspoort om meer te gaan lezen in de toekomst van Sophia.


Tijdens het lezen: Er komen allerlei soorten namen voorbij, veel verschillende namen. Ik probeer te achterhalen, wie of wat het is of zijn. Is het een soort wezen? Is het een persoon? Waar is deze Yan toch allemaal zo voor op de vlucht?


Conclusie: Ik had de eerste 2 hoofdstukken nodig om een voorstelling te kunnen maken wie, wie was en welke soorten wezens er in het verhaal zaten. Na het lezen van deze korte novelle weet ik goed wat er allemaal met Yan gebeurd is en waarom. Ik heb nu een duidelijk beeld van het monster dat in de hele serie van Bloedwetten verder aan bod gaat komen. De schrijfstijl van Sophia is duister en sterk. Ze weet in de korte novelle een krachtige en spannende sfeer / verhaallijn neer te zetten. Je krijgt een goed beeld van de omgeving waarin Yan zich verkeerd, wat er in hem om gaat en hoe hij is veranderd en waarom dat hij deze beslissing tot transformatie nam. Naast dat het boek als type sciencefiction & fantasy wordt bestempeld ervaar ik zelf ook wel stukken die ik zelf meer zou classificeren als horror. Maar wel in de juiste context en passend in de verhaallijn. De korte novelle leest lekker weg en je bent er helaas in een zucht doorheen, maar het is een mooi en sterk begin naar meer interessants. Deze novelle heeft me zeker getriggerd om in de toekomst meer van Sophia Drenth te gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page