top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Alleen – Barbara de Smedt

Nu Koud is verschenen, hoogste tijd om snel aan deel één te beginnen, die al veel te lang ligt te wachten.

Nederlands | Paperback | 9789463967433 | 06 oktober 2020 | 340 pagina's | Uitgeverij Hamley Books | Prijs 15,00


Voor het lezen:

Haar andere thriller Roadtrip naar Nergens is me enorm goed bevallen, hierdoor heb ik enorm hoge en goede verwachtingen van deze thrillerserie. Ik schaam me diep, maar dit eerste deel lag al lange tijd te wachten om gelezen te worden. Nu Koud net verschenen is, hoogste tijd om me hieraan te gaan wagen. De duistere en mysterieuze cover maken mij enorm nieuwsgierig.

 

Het verhaal:

De moeder van Julie Meskens komt bij een tragisch ongeval om het leven. Om haar verdriet te vergeten stort Julie zich op haar studie diergeneeskunde. Gedurende haar studie heeft ze de ene naar de andere onenightstand. Dan blijkt ze plots zwanger, wat zorgt voor een reeks van vreemde gebeurtenissen. Op een hete zomerdag verdwijnt ze plotseling uit haar appartement. De politie staat voor een raadsel. Wie heeft dit op zijn geweten? Heeft Tom, de vader van de baby, Julie vermoord? Is ze weggelopen of ontvoerd? Alleen Julie begrijpt wat er aan de hand is. Ze begrijpt dat ze zal sterven zodra de baby geboren wordt. Tot die tijd vecht ze voor haar eigen leven en voor haar ongeboren kind. De klok tikt.. hoe gaat dit eindigen...

 

Conclusie: Barbara de Smedt heeft een enorm levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl. Ze weet de situatie, omgeving en gebeurtenissen krachtig te beschrijven waardoor je het voor je ziet, de realistische dialogen brengen het verhaal verder tot leven.


Het verhaal is geschreven vanuit verschillende perspectieven. Alle personages zijn met veel aandacht en detail neergezet, waardoor je van ieder personage een goed en compleet beeld krijgt. Wat ik enorm krachtig vind is dat de personages enorm realistisch, verschillend en op unieke wijze zijn neergezet. Omdat je ook veel mee krijgt over de gebeurtenissen uit de jeugd van de personages begrijp je als lezer goed waarom een personage tot een bepaald gedrag en gedachtegang komt. Er zit echt een psychologie achter de personages.


Het verhaal heeft een krachtige en sterke opbouw van de verhaallijn. Doordat je eerst wat mee krijgt over de jeugd van de personages weet Barbara de Smedt de personages met aandacht en detail neer te zetten, waarna de sterke verhaallijn zich verder ontplooit. Het verhaal zit vooral op psychologische wijze enorm goed in elkaar en Barbara de Smedt wist me door de wendingen en gebeurtenissen meermaals te verrassen. Ze weet perfect op de juiste momenten de verhaallijn te versnellen en te vertragen. Tegen het einde zat ik echt met ingehouden adem te lezen. Echt geweldig.


Alleen is een verrassend goede, spannende en sterke thriller. De personages zijn enorm goed neergezet en Barbara de Smedt heeft ook echt de psychologie achter de personages meegenomen. Het verhaal is vanuit verschillende perspectieven beschreven, waardoor het een razend spannend en goed verhaal wordt. Er zitten veel verrassende wendingen in en tegen het einde zat ik met ingehouden adem van het plot te genieten. Absoluut een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page