top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Alles komt goed – Mirjam Aarts

Als Superheld van Van Driel Publisher kreeg ik de kans de nieuwe feelgood van Mirjam te lezen en recenseren. Dank je wel

Nederlands | Paperback | 9789493200876 | 04 september 2023 | Van Driel Publishing| Prijs €21,95


Voor het lezen:

Na het lezen van de feelgood roman Lekker niet perfect en de novelle Een passievolle zomer ben ik erg nieuwsgierig naar de nieuwe feelgood van Mirjam. De cover is erg uitnodigend. Op de geillustreerde cover zien we een vrouw in een zomers geel jurkje met een reiskoffer kijkend naar een bakkerij die 'Celine et Luc' heet. Het is een aantrekkelijke, vrolijke en stralende cover, hierdoor hoop ik dat het verhaal dit ook gaat zijn. Ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Merel heeft één grote droom waar ze al jaren voor spaart en naar toe leeft: het starten van een eigen bed & breakfast in Frankrijk. Wanneer haar droom steeds meer vorm begint te krijgen en ze op het punt staat om over een paar weken samen met haar vriend naar Frankrijk zal vertrekken, komt hij met een hartverscheurende keuze. Voor hem blijven in Nederland of alleen vertrekken naar Frankrijk. Merel is vastberaden en besluit voor haar droom te gaan, Frankrijk. Wanneer ze in Frankrijk arriveert, stapelen zich snel de problemen op. Ze ontmoet de plaatselijke bakker, een enorm aantrekkelijke en charmante man die haar hart verovert met zijn overheerlijke citroen-meringue gebakjes en behulpzaamheid. Alles lijkt goed te komen, tot er opnieuw een onverwachte gebeurtenis opdoemt die alsnog alles lijkt te gaan verwoesten. Zal alles toch nog goed komen?

 

Mijn ervaring:

Mirjam heeft een heerlijke op en top feelgood schrijfstijl. Ze schrijft vlot, levendig en lekker luchtig. Hierdoor leest het boek makkelijk weg, komt het tot leven én kan je er heerlijk in op gaan. Ze weet met haar realistische en sterke dialogen het verhaal echt te verrijken. Het verhaal begint op het moment dat Merel nog in Nederland woont, juffrouw is op een basisschool en een relatie heeft met Thijs. Thijs heeft een mega drukke en stressvolle baan en daardoor leven ze langs elkaar heen, maar Merel heeft Frankrijk voor ogen en het idee dat alles dan goed gaat komen. Door de twist die dan volgt, waarin Merel een hartverscheurende keuze moet maken, laat Mirjam op prachtige wijze zien hoe sterk, veerkrachtig en zelfstandig personage Merel is. Dit heeft ze bijzonder goed gedaan. Ze neemt je mee in de gedachten, emoties en gevoelens van Merel. Ook de andere personages, waaronder Saar, Lieke, Luc, Samuel, Erik en haar moeder zijn op realistische, unieke en verschillende wijze neergezet. Het verhaal heeft een enorm leuke, fijne en mooie verhaallijn. Het verhaal kent heerlijk veel wendingen en gebeurtenissen, waardoor het verhaal je echt weet te boeien. Wat ik ook erg sterk vind is dat het een enorm realistisch maar ook wat breder verhaal is. Het is niet enkel de opbouw van de bed & breakfast, maar ook de liefde die opbloeit, het leren kiezen voor jezelf en je grenzen stellen, rouw en verlies en de verwerking daarvan. Mirjam weet het allemaal in een prachtige verhaallijn te genieten waarvan ik puur en mega van geniet. Daarbij wordt het verhaal op geen enkel moment te zwaar. Tot slot kan je een heerlijk feelgood einde verwachten. Alles komt goed is een hele mooie, realistische en leuke feelgood. Mirjam schrijft heel levendig, vlot en lekker luchtig waardoor je heerlijk met het boek weg kan dromen in Frankrijk. Geniet mee van de opbouw van een bed & breakfast, een ontluikende liefde, citroen-meringue gebakjes, het kiezen voor jezelf en je dromen en dat allemaal in één heerlijke feelgood. Deze feelgood is absoluut een aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page