top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Als de sterren fonkelen – Jet Nijland

Na het beluisteren van het vorige boek van Jet, wist ik dat ik dit nieuwe boek moest lezen!

Nederlands | Paperback | 9789047208884 | 25 april 2023 | Uitgeverij Loft Books | Prijs 20,99


Voor het lezen:

Na het beluisteren van De Zwaluwdans van Jet, ben ik fan van deze schrijfster. Ze weet de verhalen met zoveel passie, gevoel en diepgang te verwoorden, dat ik ook geen moment hoefde te twijfelen om haar nieuwe boek te willen lezen. Ik kreeg van Uitgeverij Loft Publishing al het e-book, maar ik moest en zou ook een gesigneerd exemplaar van Jet kopen. De cover is uitnodigend en past perfect bij de titel. Ik ben enorm benieuwd wat er onder die fonkelende sterrenhemel gaat gebeuren. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Liz krijgt op het sterfbed van haar opa een geel boekje en een stapel ansichtkaarten. Hij vertelt dat ze hiermee de antwoorden krijgt waarnaar ze op zoek is. Liz wil graag weten wat haar opa tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft moeten meemaken. Liz duikt in het verleden van haar opa en ontdekt het verhaal van de twee jonge mensen Bram en Saar. Vlak voor de oorlog bloeit tussen hen de liefde op. Maar dan wordt Bram naar Duitsland gestuurd om te werken voor de vijand. Overleeft de liefde de oorlogsjaren? Tijdens haar zoektocht wordt Liz geholpen door Tom, een knappe wielrenner. Al snel blijkt deze zoektocht niet alleen een zoektocht naar het verleden maar ook naar haarzelf en de liefde.

 

Mijn ervaring:

De schrijfstijl van Jet Nijland is weer precies wat ik gehoopt had, vlot, krachtig maar ook betoverend en filmisch. Al snel ga je compleet op in het prachtige verhaal van Liz en haar zoektocht naar het verleden van haar opa en oma. Het verhaal ontvouwt zich op chronologische volgorde, waarbij het switcht in de verhaallijn tussen het heden en het verleden van haar opa en oma Bram en Saar. De verschillende personages zijn allemaal op geheel eigen wijze goed uitgediept. Hierdoor kan je als het hoofdstuk van personage wisselt, zonder problemen in het personage op gaan. De verhaallijn is mooi, sterk en aangrijpend. Het is echt een verhaal wat je raakt. Zowel in de kleine dingen als in de grote verhaallijn. Jet Nijland heeft op prachtige wijze de thema's liefde, verlies en hoop in het verhaal weten te verweven. Het prachtige en ontroerende plot zorgt ervoor dat je het boek met een zucht dicht slaat. Als de sterren fonkelen is een aangrijpend, mooi en ontroerend verhaal wat zich afspeelt tussen het heden en het verleden. Jet Nijland heeft een vlotte, krachtige maar ook filmische schrijfstijl waardoor je compleet in het boek op gaat. Ze heeft op prachtige wijze een link in haar verhaal gelegd tussen het verleden en het heden. Het boek heeft me enorm weten te raken. Dit boek is echt een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page