top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Als doden slapen – Mel Hartman

Eindelijk na veel te lang wachten is nu eindelijk deel 3 van de Dodenreeks verschenen. Ik vond deel 1 en 2 echt geweldig, dus zodra deel 3 verscheen moest ik deze gewoon hebben en lezen.

Nederlands | Hardcover | 9789464208566 | Druk: 1 | november 2021 | 300 pagina's Uitgeverij Hamley Books


Beschrijving:

April Charles is nog niet bekomen van haar vorige avontuur of er wordt haar weer om hulp gevraagd. Dit keer door niemand minder dan Hecate, een hogere elf. Hecate heeft verontrustend nieuws: van de groep miljardairs die van Terr een pretpark voor volwassenen wilde maken, is er één ontsnapt, die nog duisterdere plannen lijkt te hebben. April heeft haar geliefden eindelijk opgebiecht dat ze geen mens is en neemt hen mee naar de droomwereld, in de hoop dat ze haar dan beter zullen gaan begrijpen. Samen met haar vrienden gaat April op onderzoek uit, terwijl ze ondertussen nog steeds vecht met haar persoonlijke demonen. Zal April haar geliefde droomwereld en haar relatie kunnen redden zonder zichzelf te verliezen?

 

Voor het lezen: De cover van het derde deel en laatste deel van deze trilogie, sluit ook echt perfect aan op de vorige delen van de dodenreeks. De vormgeving van de cover spreken me enorm aan, waardoor dat ik met de eerste deel alleen al door de cover aan deze serie wilde beginnen. De afsluiter in mijn favoriete kleur, roze, is de klapper!


Conclusie:

We gaan verder in het verhaal van de hoofdpersoon April Charles. Daarvoor moet je dus wel echt de voorgaande delen gelezen hebben.

Na haar spannende avonturen van de vorige keer, duiken we in een nieuw en aansluitend avontuur. Deze keer vraagt Hecate aan April om te helpen. Hecate is een hogere en machtige elf. Een van de ontsnapte miljardair die in de vorige delen heeft weten te ontkomen heeft nog altijd duistere plannen met Terr. Aan haar geliefden heeft April inmiddels opgebiecht dat ze geen mens is en ze besluiten dat ze met haar mee willen naar Terr om haar te helpen bij de vraag van Hecate. Samen vertrekken ze door een scheur naar droomwereld Terr waar niets onmogelijk lijkt. Samen met haar geliefden, hond Mayo en vriend Tom gaan ze op onderzoek uit. Ondertussen voert April nog altijd een innerlijke strijd met zichzelf omdat ze haar krachten nog altijd niet goed onder controle heeft.


Na het lezen van de voorgaande delen had ik al een sterke band gekregen met het hoofdpersonage April. Het is leuk dat we in dit deel ook eindelijk haar geliefden beter leren kennen. Ook andere personages die in het verhaal komen, kennen we al uit de eerdere delen. Als lezer merk je ook echt dat de personages zich ontwikkelen en groeien.


De verhaallijn is ook deze keer weer enorm sterk, het verhaal neemt onverwachte wendingen waardoor dat het verhaal de hele tijd spannend blijft. De schrijfstijl van Mel Hartman is lekker vlot en krachtig en beeldend en het boek leest echt heel lekker weg.


Ook deze keer bevat het boek weer hele korte hoofdstukken. Aan het begin van ieder hoofdstuk is een klein stukje tekst te lezen uit een dromengids die een inleiding geeft op het hoofdstuk. Door de kortheid van de hoofdstukken, die meestal afsloten met een cliffhanger, wilde ik iedere keer nog even één hoofdstuk lezen. Ik kon gewoon niet stoppen. Het boek heb ik dan ook in 1,5 dag verslonden.


Ik moet zeggen dat ik echt verontwaardigd en een schok kreeg met het lezen van het laatste hoofdstuk. Dit vond ik geen einde. Ik vond het echt stom. Gelukkig dacht de man, zoals ik in het dankwoord van Mel las er hetzelfde over. Dus daarna heeft Mel Hartman nog een tweede einde geschreven. Ik moet zeggen die bevalt me veel beter. Dus ik hou het op dat einde ;)


Hoe dan ook, het derde deel van de dodenreeks was weer ijzersterk, spannend en zat vol fantasie. Ik heb genoten van deze prachtige serie en raad hem zeker aan voor iedereen die van young adults en fantasie boeken houdt. Wel vind ik het jammer dat de serie nu ten einde is en blijf ik stiekem hopen dat er toch nog een vervolg gaat komen of een spin-off. Dus bij deze Hamley Books en Mel Hartman, meer April!!! :D


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page