top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Als je kunt dansen in de regen – Bij Mar

Toen ik de aankondiging van de dichtbundel bij Uitgeverij Palmslag zag, was ik direct verliefd. Ik ben dol op de gedichten van @Bij_Mar. Dus ik was door het dolle dat ik het boek mocht lezen en recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Hardcover | 9789493343054 | 25 september 2023 Uitgeverij Palmslag | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Ik kende Bij Mar al van haar prachtige gedichten die ik via Instagram geregeld langs zie komen. Toen ik van Uitgeverij Palmslag een persmail kreeg dat bij hen een gedichtenbundel van Bij Mar zou verschijnen, maakte mijn hart een sprongetje. Zeker als het in zo'n prachtige bundel zit. Het boek heeft een linnen cover die al direct een speciale uitstraling heeft, daarop is in het handschrift waarin ze altijd haar gedichten deelt de titel van het boek geschreven. Juist door de eenvoud, wat een kenmerk ik van Bij Mar, geeft het een onwijs mooie uitstraling. Alleen al op de cover ben ik verliefd, ik ben erg benieuwd naar de inhoud.

 

Het verhaal:

Een dichtbundel vol met gedichten en kleine teksten die je raken aan alledaagse thema's in het leven. Een dichtbundel die je keer op keer kan openslaan en waarvan de teksten je ongetwijfeld zullen raken. De bundel volgt een rode draad door de gedichten van Bij Mar.

 

Mijn ervaring:

De dichtbundel is ook aan de binnenzijde op prachtige en rustige wijze vormgegeven. Per pagina volgt er een gedicht of kleine tekst, waardoor er rust en ruimte voor bezinning ontstaat. Wel zijn de gedichten niet in het handgeschreven lettertype dat zo herkenbaar is van Bij Mar, waar in een simpel serif lettertype. Ook dit straalt rust en eenvoud uit en zorgt ervoor dat de teksten gemakkelijk lezen. De dichtbundel hoeft niet op volgorde van voor naar achteren gelezen te worden, maar kan op iedere willekeurige pagina worden opengeslagen. Persoonlijk heb ik wel de dichtbundel van voor naar achteren gelezen. Je zal zien, dat wanneer je dat doet, de gedichten en teksten samen ook een rode draad volgen. Zeker wanneer de dichtbundel eindigt met het bijpassende gedicht dat betrekking heeft op de titel van het boek. De gedichten hebben verschillende thema's en boodschappen, maar hebben allemaal betrekking op thema's uit het dagelijks leven en de gevoelens en emoties die we hierbij ervaren. Daarbij zit de kracht van de gedichten en teksten van Bij Mar in de eenvoud. Juist met een paar woorden of enkele zinnen weet ze tot de kern te komen en je te raken. Als je kunt dansen in de regen is een prachtige verzameling van gedichten en kleine teksten over thema's uit je dagelijks leven. Met de kracht van de simpelheid en eenvoud weet Bij Mar tot de kern te komen en je te raken. Het zijn echt gedichten en teksten waarvan je denkt.. wauw!! Deze prachtige bundel is een mega dikke aanrader en eyecatcher door de prachtige cover. Ik weet zeker dat ik mijn exemplaar nog heel vaak ga lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page