top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Als je wint – Gaby Rasters

Ik kreeg dit veelbelovende recensie-exemplaar van VBK Uitgevers en Next Reads super bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789032520465 | 29 september 2023 | 304 pagina's Uitgeverij VBK Lab | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Het boek heeft zo'n uitnodigende en sprekende cover dat het direct mijn aandacht trok, zeker toen ik zag dat het een boek van Gaby Rasters is. Ik heb met veel plezier Julia & Julia, haar Bloemenstal serie gelezen en Bij jou ben ik echt. Deze winterse cover van een stad bedekt met sneeuw en kerstlampjes, een postcodeloterij bus, geld, cupcakes, een kat en een vrouw in een rode jas roepen bij mij een heerlijk winters en cosy feelgood gevoel op. De subtitel "Prijzen kun je winnen maar liefde, die moet er zijn..." maakt me helemaal nieuwsgierig naar het boek. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Tess staat altijd onvoorwaardelijk voor iedereen klaar, hierdoor wordt ze vaak door anderen gebruikt en misbruikt. Zo ook haar grote liefde. Wanneer ze een grote geldprijs wint, komt Tess erachter dat het haar leven niet eenvoudiger maakt. Ze is naïef ingesteld. Ze gaat uit van het goede van een mens, dat levert onverwachte vriendschappen op maar ze slaat ook vaak de plank mis. Een mand staat ineens op haar stoep en beweert haar echte vader te zijn, zal Tess hem binnenlaten in haar lezen? Of is hij alleen maar uit op haar geld? Ook komt haar relatie met haar beste vriend en neef bakker Justin een ander daglicht te staan nu haar biologische vader in haar leven is verschenen. Zeker nu blijkt dat ze geen familie meer zijn...

 

Mijn ervaring:

Met haar heerlijke, vlotte en levendige schrijfstijl weet Gaby Rasters me direct vanaf de eerste pagina mee het heerlijke verhaal in te trekken. Ze weet de gebeurtenissen in de verhaallijn prachtig en met veel gevoel te beschrijven, daarbij maken haar krachtige en sterke dialogen het tot een levendig verhaal.


We volgen het verhaal van Tess. Ze heeft Tess enorm goed weten neer te zetten en uit te diepen, als lezer kan ik helemaal meegaan in de emoties, gevoelens en de gebeurtenissen die Tess in haar leven mee maakt. Daarbij is het zo'n warm, zorgzaam, naïef en puur persoon dat ik het een prachtig personage vind dat me raakt.

Ook de andere personages in het verhaal, zoals Justin, Vince Jack, Evy, dokter Tom en andere, zijn divers, verschillend en op unieke wijze in beeld gebracht. Hierdoor voelt het verhaal erg realistisch aan.


De verhaallijn is erg origineel, sterk, mooi en indrukwekkend. Het eerste gedeelte van het verhaal was het verhaal al ontzettend mooi, leuk en vermakelijk. Gaby Rasters weet een heerlijk tempo in de verhaallijn te leggen en een gevarieerdheid aan gebeurtenissen te laten plaatsvinden die je echt geboeid houden. Voor mij werd het verhaal pas echt indrukwekkend en mooi nadat Tess de prijs had gewonnen en het familiegebeuren in beeld kwam. Gaby Rasters wist een prachtige diepgang in de verhaallijn te brengen die me echt wist te raken. Het is een verhaal dat je leest met een lach en een traan. Met een ontroerend, mooi en uiteindelijk goed einde sluit dit prachtige verhaal af.


Als je wint, is een heerlijke, onwijs leuke en goede feelgood. Het is enorm levendig, realistisch en vlot geschreven en ze weet het personage zo uit te diepen dat je er helemaal in mee kan gaan. Na de wending van de prijs kreeg het verhaal zo ontzettend veel en een mooie diepgang dat het verhaal me enorm wist te raken. Het is een feelgood die je leest met een lach en een traan. Wederom een geweldig, geslaagd en mooi boek van Gaby Rasters. Een dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page