top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Als twee druppels bloed – Sophia L. Montgomery

Ik kreeg van Uitgeverij Elikser ook een recensie-exemplaar van deze dystopische thriller. Dank je wel

Nederlands | Paperback | 9789463655484 | 21 juni 2023 | 424 pagina's Uitgeverij Elikser | Prijs €24,95


Voor het lezen:

Na het lezen van de eerste twee delen van de dystopische fantasy ya serie van Sophia ben ik ook erg benieuwd naar haar andere boeken. Van Uitgeverij Elikser ontving ik ook een recensie-exemplaar van deze thriller van Sophia. Ik heb hoge en goede verwachtingen. Op de cover zien we een donker en duister bos bij nacht met in de verte een licht. De titel is mooi in het beeld verwerkt en is goed leesbaar.

 

Het verhaal:

Olivia woont in een klein dorpje aan het verste eind van de Lage Landen. Er wordt daar iets groots verborgen en Olivia is vastbesloten te ontdekken wat dat is. Haar bloedlust is geen normale bloedlust. Wanneer haar geliefde broer plotsklaps verdwijnt, wordt het voor haar nog moeilijk haar bloedlust in toom te houden. Ze moet het opnemen tegen Jake, de gevaarlijkste militair van de Lage Landen. Wanneer het geheim ontrafelt wordt als alles waarin Olivia ooit geloofd heeft veranderen.

 

Mijn ervaring:

Wat een onwijs spannend, avontuurlijk en enorm origineel verhaal is dit. Sophia L. Montgomery heeft een erg levendige, vlotte en beeldende schrijfstijl, waardoor je gemakkelijk mee gaat in dit spannende verhaal. Daarbij schrijft ze redelijk YA-achtig, waarmee ik bedoel dat het verhaal gemakkelijk en vlot leest en een vrij hoog tempo in de verhaallijn zit.


We volgen het verhaal van Olivia, het hoofdpersonage is goed neergezet en uitgediept. Niet enkel Olivia, maar ook haar broer Matthijn en de militairen Jake en Rayan en vriendin Kelly zijn stuk voor stuk uniek, verschillend en divers uitgewerkt. Doordat Sophia L. Montgomery niet alles van de personages prijs geeft, weet je dat ze dingen verborgen houden, wat extra sfeer en spanning oproept.


Het verhaal heeft een erg sterke en spannende opbouw. Sophia L. Montgomery begint het verhaal als het leven van Olivia en Matthijn nog redelijk rustig en onbezonnen is. Langzaamaan wordt de situatie en de gebeurtenissen steeds onheilspellender en neemt de spanning toe. Het verhaal heeft veel wendingen en gebeurtenissen die je niet aan ziet komen. Dit maakt het verhaal des te spannender en zorgt ervoor dat je door wilt lezen. Vooral de verrassende plottwist en het open einde wisten me erg te verrassen, hierdoor hoop ik dan ook dat er snel nog een vervolg komt op het goede verhaal.


Als twee druppels bloed is een spannende, levendig en vlot geschreven dystopische thriller. De personages zijn erg goed neergezet en uitgediept. Het is een verrassende verhaallijn waarin de spanning en sfeer goed wordt opgebouwd. De onverwachte plottwist en het enigszins open einde zijn erg verrassend. Ik hoop dan ook dat het boek nog een vervolg zal krijgen. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page