top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Angst - Wat echt werkt bij kinderen die snel angstig zijn – Wendy De Pree

Ik won dit veelbelovende boek via Instagram bij Wendy de Pree. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789463379717 | 24 januari 2024 | 192 pagina's Uitgeverij Pelckmans | Prijs 27,50


Voor het lezen:

Ik had dit boek al een aantal malen op Instagram langs zien komen, waardoor ik erg nieuwsgierig ben naar haar kennis en inzichten. Ik ben dan misschien geen kind meer, maar ervaar (mede door mijn autisme) wel snel angst. Dus stiekem hoop ik, dat naast dat dit boek natuurlijk gericht is op kinderen, ik hier ook persoonlijk nog wat goede tips uit kan halen om meer rust en balans te krijgen in mijn leven.

 

Het verhaal: Een praktische gids waarin je ontdekt wat angst doet met kinderen en met jou. Wendy De Pree legt aan de hand van de belangrijkste tien behoeften die kinderen nodig hebben uit hoe jij ze hierin kan steunen en begeleiden. Het boek biedt concrete tools en eenvoudige strategieën aan, waarmee zowel de ouder, leerkracht, therapeut of begeleider samen met het kind op zoek kan gaan naar wat echt helpt bij angst en het kind helpt om met meer zelfvertrouwen in het leven te staan. Wendy De Pree focust zich vooral op de relatie van het kind en de volwassenen, aangezien kinderen veelal leren door imitatie en ervaring. Door middel van verbinding, rust en vertrouwen leer je samen met je kind de angsten in de ogen te kijken.

 

Mijn ervaring:

Wendy De Pree heeft een erg toegankelijke, heldere en vlotte schrijfstijl. Daarbij weet ze haar kennis, inzichten, tips en tools heel helder, concreet en krachtig te verwoorden. Hierdoor wordt het geen langdradig verhaal, maar blijft Wendy De Pree beknopt bij de kern en komt haar kennis perfect tot zijn recht.


Het verhaal is opgedeeld in de tien belangrijkste behoeften die kinderen nodig hebben indien zij angst ervaren. Ieder hoofdstuk begint met heldere kennis en inzichten rondom angst en deze behoeften waarin je een kind goed kan ondersteunen om angsten aan te pakken of het gevoel van veiligheid te ondersteunen. Vervolgens volgen er korte stukken tekst van ouders en hun ervaringen met hun kind op dit gebied van angst. Hierdoor kan ik me voorstellen dat je als ouder kennende erkenning voelt en ziet dat er meer kinderen deze ervaringen hebben.


Er volgen verschillende strategieën die Wendy De Pree helder en stap voor stap bespreekt. Ik vind het erg sterk dat Wendy De Pree de meest uiteenlopende strategieën heeft bedacht en daarbij ook extra ondersteuning biedt in links en downloads naar online hulpmiddelen of verwijzingen naar filmpjes of boeken die hierbij ondersteunend kunnen zijn. Ook weet ze voor zowel ouders als leerkrachten tips en handvatten te bieden.


Angst - Wat echt werkt bij kinderen die snel angstig zijn is een enorm helder, leerzaam en goed boek dat enorm veel tips, inzichten, handvatten en strategieën biedt om met een angstig kind aan de slag te gaan en de juiste ondersteuning te geven. Daarbij biedt Wendy De Pree tips voor zowel ouders als leerkrachten. En eerlijk gezegd, heb ik voor mijzelf als volwassenen hier ook veel goede tips uit kunnen halen. Erg inspirerend!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

34 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page