top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Horrorland - Angstgolven – Trevor Henderson

Ik kreeg tot mijn grote verrassing dit nieuwe boek van de Horroland serie van Uitgeverij Kluitman cadeau. Super bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Hardcover | 9789020623918 | 15 november 2023 | 224 pagina's Uitgeverij Kluitman | Prijs €17,99


Voor het lezen:

Het is al lange tijd geleden dat ik boeken las van de Horrorland serie, dat terwijl ik dol ben op dit soort spannend, huiveringwekkende en meest bizarre en fantasierijke verhalen. Ik was dan ook door het dolle heen toen ik een recensie-exemplaar ontving van Uitgeverij Kluitman met dit nieuwe boek. Het boek heeft een fantastische, enge en spannende cover het lichaam van een wezen dan enkel een groot en angstaanjagende mond heeft en een hoed en jas draagt in een duister bos met handen rondom, geeft me het gevoel dat ik een erg spannend en gaaf verhaal ga lezen. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

In het stadje Beacon Point gaan de meest gruwelijke verhalen en legendes rond. Er verdwijnen met de regelmaat mensen spoorloos en wanneer de duisternis valt worden er overal vreemde wezens gespot. De meeste inwoners lijken het niet eens te merken, anderen durven er niet over te praten. Wanneer meerdere jongeren oog in oog staan met deze walgelijke en onverklaarbare verschrikkingen die in het stadje schuil gaan, besluiten ze samen een oplossing te zoeken. Ze volgen de aanwijzingen om vervolgens een huiveringwekkend geheim te ontrafelen. Zal het hen lukken voordat een van hen wordt verslonden?

 

Mijn ervaring:

Trevor Henderson heeft een enorm fantasierijke, levendige en filmische schrijfstijl. Hiermee weet hij dit spannende verhaal zo om te toveren dat je je helemaal in het spooky stadje Beacon Point bij de jongeren waant. Hij weet de omgeving, situatie en gebeurtenissen enorm levendig te beschrijven en ook de dialogen zijn sterk en realistisch. Daarbij weet Trevor Henderson de verhaallijn perfect op de juiste momenten te versnellen en te vertragen om de spanning te verhogen.


Het verhaal is geschreven vanuit meerdere jongeren en personages die in het stadje Beacon Point wonen. Naast de gebeurtenissen en wendingen in hun leven volgen er tussendoor afleveringen die in de ether worden uitgezonden met verhalen van de legendes uit het stadje die gepresenteerd worden door Alan Graves. Deze mix zorgt voor een spannende opbouw van de verhaallijn.


Het verhaal heeft een enorm spannende, fantasierijke en sterke verhaallijn. Eerst is het een verzameling van losse gebeurtenissen die jongeren ervaren in het stadje Beacon Point, totdat ze elkaar op school treffen, hun ervaringen hierover delen en besluiten samen te werken. Naast de horrorverhalen en de onverwachte gebeurtenissen en de wendingen vind ik het enorm mooi hoe vriendschap en samenwerken in het verhaal centraal staan. Trevor Henderson weet op krachtige wijze de jongeren samen te brengen en samen een huiveringwekkend geheim te ontrafelen. Met een mooi einde sluit het verhaal af.


Angstgolven is een enorm spannend, origineel en fantasierijk horrorverhaal voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Trevor Henderson heeft een levendige en filmische schrijfstijl, waardoor je helemaal opgaat in het spannende en angstaanjagende verhaal. Het zijn eerst losstaande verhalen van jongeren, die vervolgens vriendschap sluiten en samen een huiveringwekkend geheim ontrafelen. Dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page