top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

APK voor ondernemers – Sebastiaan Hooft

Ik zag dit boek als dit op mijn bibliotheek luisterboeken app verschijnen waardoor mijn interesse gewekt werd.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 17 mei 2018 | Speelduur: 02:30:00 | verteller Jeroen Tjepkema | Uitgever Business Contact | Prijs €11,99


Voor het lezen:

Ik zag dit boek als tip op mijn bibliotheek luisterboeken app verschijnen. Ik werd gelijk getriggerd toen ik zag dat het verhaal gaat over de balans tussen succesvol zijn op het werk en jezelf. Aangezien ik hier erg veel moeite mee heb en grote ambities voor de toekomst, leek het me enorm interessant om dit boek te gaan luisteren. De cover van het luisterboek is een vrij zakelijke en strakke cover, wat denk ik perfect past bij het verhaal dat ik ga beluisteren. Ik ben enorm nieuwsgierig naar het verhaal en vooral de tips die Sebastiaan Hooft te vertellen heeft.

 

Het verhaal:

Hoe bouw je een succesvol bedrijf op zonder er zelf aan onderdoor te gaan?

Sebastiaan Hooft richtte twintig bedrijven op en is daarmee een van de invloedrijkste tech-ondernemers van Nederland. Hij stond in de Quote 500 van succesvolste selfmade ondernemers onder de 40. Hij is een veelgevraagd spreker en mentor voor talloze start-ups; bovendien reist hij de wereld over als dj. Toch dreigde hij op een gegeven moment aan zijn eigen succes ten onder te gaan.

Hij analyseerde zijn eigen crash en sprak daarnaast met 500 succesvolle internationale ondernemers over het combineren van een veeleisende baan met gezondheid en geluk. Dit leidde tot de vijf pijlers van Duurzaam Ondernemerschap. Luister naar dit boek en je leert hoe je je carrière kunt versnellen of een burn-out kunt vermijden, maar ook hoe je kunt leven als een leeuw (goed eten en rusten op het juiste moment) en waarom idee en team cruciaal zijn voor duurzaam succes.

 

Mijn ervaring:

Het luisterboek is ingesproken door Jeroen Tjepkema die een erg prettige en aangename spreekstem en spreektempo heeft. Daarnaast heeft Sebastiaan Hooft een vlot, krachtig maar ook persoonlijk en open boek geschreven. Ik werd verrast door zijn open, eerlijke en persoonlijke verhaal, maar ik moet zeggen dat ik dit enorm positief en goed vond. Voor mij persoonlijk won hij hiermee aan kracht en overtuiging in zijn verhaal.


Hij weet zijn eigen gebeurtenissen over de loop van zijn leven enorm goed te analyseren en duidelijk en helder te verwoorden. Hierdoor luistert het verhaal prettig weg en blijft hij bij de kern van het verhaal. Het is mooi dat hij bij iedere tegenslag ook veerkracht en motivatie weet te halen om het anders aan te pakken. Daarnaast denkt Sebastiaan Hooft ook 'out of the box', voor ieder probleem weet hij wel mogelijkheden en oplossingen te bedenken en dat zorgt ervoor dat het boek ook gelijk enorme inspiratie en motivatie biedt. Doordat hij ook zijn eigen crash uitgebreid durft te bespreken, maar ook andere ondernemers spreken over hoe zij met de balans in het leven omgaan, zie je dat de weg niet eenvoudig is en ook iets om constant alert op te blijven.


Ik heb veel mooie inzichten en kennis opgedaan over duurzaam ondernemerschap. Het was een helder, interessant en leerzaam boek, dat zeker een aanrader is voor iedereen die nog weleens de balans verliest en een burn-out wil voorkomen en succesvol wil zijn.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page