top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Bagels en een bakkie troost – Jacodine van de Velde

Dit boek lag al lange tijd op me te wachten na het geweldige eerste deel, waar ik zo van genoten heb.

Nederlands | E-book | 9798201711610 | januari 2022 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) | Dutch Venture Publishing| Prijs €4,99


Voor het lezen:

Na het heerlijke eerste deel, is het nu tijd voor het tweede deel van deze serie. Aangezien deel 1 me erg goed bevallen is, heb ik dan ook voor dit tweede deel hoge verwachtingen. De schrijfstijl van Jacodine wist me in het eerste deel te verrassen, ze schrijft realistisch en levendig, dus ik hoop dan ook dat ze dat in dit tweede deel opnieuw weet te realiseren. Ook ben ik erg nieuwsgierig of ze ditmaal weer een originele verhaallijn weet neer te zetten. De cover is in ieder geval erg uitnodigend en sluit ook prachtig aan bij het eerste deel van deze serie.

 

Het verhaal:

Lange tijd heeft Marit iedereen uit haar omgeving, maar vooral zichzelf, voorgehouden dat ze perfect gelukkig is als vrijgezel en het prima redt in haar eentje. Ze heeft genoeg levenservaring opgedaan om te weten dat ze geen relatie wil en is gewend voor zichzelf te zorgen. Trouwens, ze heeft haar handen vol sinds ze vier jaar geleden na het overlijden van haar ouders hun zaak én de opvoeding van haar inmiddels zeventienjarige broer Manuel heeft overgenomen.

Toch voelt ze zich de laatste tijd rusteloos en begint ze aan van alles te twijfelen. Doet ze het wel goed met Manuel? Wat wil ze verder met haar leven?

Wanneer ze tijdens een avondje stappen dan ook nog eens wordt geconfronteerd met haar ex, besluit ze meer nodig te hebben dan het gebruikelijke bakkie troost dat ze normaal gesproken in haar Bagels & Beans vestiging aan haar klanten serveert. Gelukkig vindt ze een tequilamaatje. Alleen blijkt hij het uiteindelijk niet gemakkelijker te maken voor haar...

 

Mijn ervaring:

Deze feelgood is precies wat ik verwacht en gehoopt had. Een heerlijk realistisch en eigentijds verhaal dat je door de levendige dialogen voor je ogen ziet afspelen.

Ditmaal volgen we het verhaal van Marit. Ondanks dat ik me niet echt kan identificeren met Marit, heeft Jacodine Marit enorm goed en sterk neergezet. Je weet goed wat er in haar omgaat en door het goede verhaal en de levendige dialogen kan je goed in het karakter op gaan. Ook de andere karakters heeft Jacodine goed neergezet en ver genoeg uitgediept voor de rol die ze in het verhaal spelen. Daarnaast heeft ze ook de ontwikkeling die Marit doormaakt goed en sterk neergezet.


Wederom is het een eigentijdse, originele en goede verhaallijn geworden. Door de leuke en soms ook verrassende wendingen die het verhaal neemt is het een verhaal die je moeilijk weg kan leggen. De humor die Jacodine in haar verhaal weet te verweven kan ik enorm waarderen. Hiermee maakt ze de soms wat heftigere stukken heerlijk luchtig en blijft het verhaal gewoon een feest om te lezen. Het plot was misschien wel te verwachten, maar stelde me absoluut niet teleur. Het plot zorgde er zeker voor dat ik het verhaal met een heerlijk en goed gevoel afsloot.


Dit tweede deel is absoluut een hele goede aanrader voor iedere feelgood-liefhebber. Het deel kan gelezen worden zonder deel 1, maar geloof me, ook deel 1 wil je lezen. Deze feelgood heeft een eigentijdse en originele verhaallijn, bevat heerlijke ups en downs en een flinke dosis humor. Ik kijk dan ook enorm uit naar het derde deel van Jacodine.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page