top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Zwarte koffie, macchiato en takkenthee – Jacodine van de Velde

Na zoveel positieve reacties te hebben gezien op social media over dit geweldige boek, was het voor mij overduidelijk dat ik ook deze veelbelovende feelgood wilde lezen.

Nederlands | E-book | 9781393348337 | juni 2021 | Epub | Dutch Venture Publishing


Voor het lezen:

Na zoveel lovende berichten te hebben gezien en de aankondiging van het 2de deel van deze serie kon ik natuurlijk niet achter blijven en wilde ik hoe dan ook dit boek lezen.

De cover is erg aantrekkelijk vormgegeven het is een aantrekkelijk beeld van een paar benen van een man en vrouw die een koppel lijken te vormen. Het past perfect bij een feelgood boek, ook de titel spreekt me enorm aan.

 

Het verhaal:

Sara is getrouwd met Stef en heeft twee dochtertjes Jenna en Liv. Ze heeft het prima voor elkaar en sinds een tijdje heeft ze een leuk baantje voor een aantal uurtjes per week bij Bagels & Beans van haar beste vriendin Marit. Toch bekruipt haar bij tijden een onzeker en ongemakkelijk gevoel. Stef moet steeds meer werken en ook de opmerkingen die hij soms maakt weten Sara te kwetsen en onzeker te maken. Ze probeert er alles aan te doen om hem tevreden te stellen en te zorgen dat hun relatie sterker wordt, totdat het voor haar duidelijk wordt dat zij de enige is die daar zo over denkt. Sara belandt in een rollercoaster van emoties. Haar hele wereld staat op z'n kop, zeker wanneer op een ochtend blijkt dat Sinterklaas langs is geweest en ze op een hele unieke manier op een date wordt gevraagd. Heeft Stef dit gedaan? Of is het die aantrekkelijk Macchiato-man?

 

Mijn ervaring:

Jacodine heeft een schrijfstijl die perfect bij een feelgood past. Ze schrijft heerlijk vlot en krachtig, waardoor het verhaal ongelofelijk lekker weg leest. Daarnaast weet ze ook perfect gevoelens en emoties in haar verhaal te brengen.


Het hoofdkarakter van het verhaal Sara heeft ze enorm goed weten weg te zetten. Als lezer kan je je enorm goed identificeren met Sara, waardoor dat je je echt perfect kan inleven in alle gebeurtenissen. Ook de manier hoe Sara zich door alle ups en downs door het leven slaat roept bewondering in me op. Ook de andere karakters zijn ook goed neergezet en hebben allemaal een hele unieke persoonlijkheid.


De verhaallijn wordt goed opgebouwd. Ook de wendingen die het verhaal iedere keer weet te nemen weten me enorm te verrassen. Dit draagt er ook mede aan bij dat ik het verhaal gewoon niet weg kan en wil leggen en wil weten hoe het afloopt. Ook het plot is een heerlijke klapper zoals je van een feelgood kan verwachten.


Ondanks mijn hoge verwachtingen van dit boek, is dit boek met vlag en wimpel geslaagd en heeft het ruimschoots aan mijn verwachtingen voldaan. Wat een heerlijk feelgood boek is dit. Het is echt een boek met een lach en een traan en voor iedereen die van feelgood boeken houdt is dit een absolute must read!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page