top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Belofte maakt schuld – Gillian King

Na het lezen van Vergeet me niet en Je moest eens weten, wilde ik zonder twijfel ook haar nieuwe boek lezen. Gelukkig kreeg ik van Gillian King de kans om haar boek als eerste te lezen en recenseren. Dank je wel

Nederlands | E-book | 9789402768121 | 07 februari 2023 | 284 pagina's | Adobe ePub | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €12,99


Voor het lezen:

Na het lezen van de twee eerdere boeken van Gillian King, kan ik wel één ding vaststellen. Ik ben fan van deze schrijfster. Toen ik zag dat ze weer met een nieuw boek zou komen, stond dit boek natuurlijk gelijk op mijn verlanglijstje. De pret kon ook niet op, toen ik van Gillian King een bericht kreeg of ik haar boek wilde lezen en recenseren. Met hoge verwachtingen ga ik dan ook aan haar nieuwe boek beginnen. De veelbelovende en sprekende cover die geïllustreerd is in paarstinten is uitnodigend en heeft een heerlijke feelgood uitstraling.

 

Het verhaal:

Hannah dacht het verleden achter zich te laten. Ze wil alles behalve een ongepland weerzien met haar ex Jamie, want één ding weet ze zeker, dat wordt één grote mislukking. Hij liet haar op een cruciaal punt in haar leven in de steek en liet vervolgens niks meer van zich horen. Inmiddels is Jamie vanwege zijn rugbytalent een grote beroemdheid. Wanneer haar zoon Sem ontdekt dat hij zijn vader is, zet hij Hannah onder druk om Jamie te gaan opzoeken. Hannah wil niets liever dan Sem beschermen, dit blijkt helemaal knap lastig te worden wanneer Jamie wel ineens open staat voor contact met zijn zoon. Kan ze Jamie vertrouwen? En waarom weet die aantrekkelijke, maar ook zo arrogante manager van Jamie haar zo van haar stuk te brengen?

 

Mijn ervaring:

Wat een enorm origineel, ontroerend en prachtig verhaal heeft Gillian King weer weten te schrijven. Het is echt een verhaal dat je raakt en niet meer uit je hoofd krijgt.


Het verhaal is geschreven vanuit Hannah. Gillian King heeft Hannah enorm goed uitgediept en als lezer kan je compleet in dit hoofdpersonage op gaan. Ondanks dat ik zelf geen moeder ben, kan ik zonder problemen opgaan in de gedachten en gevoelens en beleving van Hannah. Tijdens het verhaal krijg ik alleen maar meer bewondering en empathie voor Hannah en krijg je hoe meer je van haar leven een beeld krijgt hoe meer bewondering ik voor Hannah heb.


Het is een originele, sterke en bijzondere verhaallijn die me meerdere malen ontzettend wist te ontroeren, maar ook liet lachen en genieten. De verhaallijn switcht tussen het leven van Hannah in het heden en het verleden. Beide verhalen worden in chronologische volgorde verteld. Hierdoor krijg je als lezer steeds meer puzzelstukjes over het leven van Hannah. Ieder hoofdstuk, of het nu het heden of verleden is, weet Gillian met een cliffhanger te eindigen, waardoor stoppen met lezen een onmogelijke opgave is. Gillian King heeft een hele levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl. Hierdoor vlieg je door het verhaal en zie je het verhaal voor je ogen afspelen. Het plot was niet wat ik verwacht had en heb ik met een traan en een lach gelezen. Haar bijzondere verhaal heeft me echt weten te raken.


Belofte maakt schuld is een bijzonder, ontroerend maar ook prachtig verhaal dat me heeft weten te raken. Gillian King heeft het hoofdpersonage Hannah zo weten neer te zetten dat je compleet in haar en haar leven op kan gaan. De verhaallijn switcht tussen het heden en het verleden, waardoor je al lezend de puzzelstukjes voor het complete verhaal opbouwt. Het verrassende plot heeft me weten te raken en ik kan niets anders constateren dan dat haar nieuwe boek echt geweldig is. Voor iedere feelgood-liefhebber is dit boek een absolute must-read!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
42 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page