top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Big Magic – Elizabeth Gilbert

Een boek dat inmiddels al zeker 8x gelezen heb, maar een aanrader blijft om te lezen.

Nederlands | Paperback | 9789403188515 | 07 juli 2022 | 256 pagina's | Uitgeverij Cargo | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Het boek heb ik al heel vaak gelezen, toch is dit een boek dat ik graag keer op keer herlees, omdat ik door dit boek enorm wordt gestimuleerd in mijn creativiteit en er echt een vuurtje gaat branden. De cover is uitnodigend en verbeeldt eigenlijk perfect het gevoel dat het lezen van het boek bij je teweeg zal brengen.

 

Het verhaal:

Denk jij creatief?

Elizabeth Gilbert weet je met dit boek aan te moedigen om je verborgen talenten te ontdekken. Door middel van een inspirerend en motiverend pleidooi laat ze je zien hoe je je ideeën kan omarmen, nieuwe uitdagingen aanpakken en je dagen vullen met meer passie en mindfulness. Creëer het leven waarvan je altijd al hebt gedroomd. Leef jij vanuit nieuwsgierigheid? Of vanuit angst?

 

Mijn ervaring:

Elizabeth Gilbert schrijft vlot en krachtig maar ook enorm enthousiasmerend, hierdoor weet ze je met haar verhaal gelijk vrolijk en vol passie te krijgen en kijk je met een nieuwsgierige blik naar je eigen leven.


Het boek bestaat uit zes delen:

1) Moed

2) Betovering

3) Toestemming

4) Volharding

5) Vertrouwen

6) Goddelijkheid

Bij ieder onderdeel weet ze je te motiveren, prachtige (persoonlijke) verhalen te vertellen, wetenschappelijke onderzoeken en geeft ze je handvatten om zelf met je creatieve leven aan de slag te gaan. Door deze combinatie is het een sterk, persoonlijk en krachtig verhaal geworden dat enorm inspirerend is. Soms is het een tikkeltje spiritueel maar door de wetenschappelijke en psychologische kennis geeft het een goede balans


Big Magic, is een aanrader voor iedereen die de creativiteit in zijn of haar leven een boost wil geven en nieuwe handvatten, kennis en inzichten wil om een creatiever leven te gaan leiden dat je meer plezier en voldoening geeft. Elizabeth Gilbert weet haar verhaal vlot, krachtig en vol enthousiasme te brengen, waardoor jouw creativiteit ongetwijfeld een inspirerende boost krijgt.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page