top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Boef – Dennis Storm

Ik kreeg van Uitgeverij Spectrum, dit veelbelovende recensie-exemplaar. Super bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789000391400 | 17 oktober 2023 | 128 pagina's Uitgeverij Spectrum | Prijs €16,99


Voor het lezen:

Bij het zien van dit boek, had het direct mijn volle aandacht. Ik heb een grote liefde voor dieren en met name honden, vogels en konijnen. Daarbij las ik al eerder boeken van Dennis Storm die me enorm wisten te inspireren. Daarom ben ik nieuwsgierig. Van Uitgeverij Spectrum kreeg ik de kans om dit boek te lezen en te recenseren. Het boek heeft een intrigerende cover van een illustratie van een hond in een Mandala-achtige stijl. Hierdoor is het een bijzondere cover die direct in het oog springt.

 

Het verhaal:

Na één blik op de Spaanse vuilnisbak, en Dennis adopteerde Boef. Zonder na te denken over alle verantwoordelijkheden. Boef maakte zijn leven zoveel mooier. Hij vertelt zijn persoonlijke verhaal en hoe hij met Boef aan zijn zijde als beste vriend groeit van ongebonden jongen naar een volwassen man met een vriendin en twee dochters. Boef treedt in die jaren op als ware zenmeester en toont op subtiele wijze wat de moeite waard is om je druk over te maken in het leven. Wanneer Dennis hoort dat Boef zijn laatste uren heeft geslagen, besluit hij die nacht bij hem te waken. Hij blikt terug op een periode vol veranderingen en onvoorwaardelijke steun en liefde die hij ontving van Boef.

 

Mijn ervaring:

Dennis Storm heeft een hele vlotte, heldere en intense manier van schrijven. Hierin weet hij op openhartige en kwetsbare wijze zijn persoonlijke, intense en ontroerende verhaal van hem en hond Boef uit de doeken te doen. Het verhaal leest erg gemakkelijk en vlot, waarbij hij ook nog eens erg goed zijn emoties en gevoelens weet over te brengen.


Het verhaal begint met een krachtig en mooi proloog waarin Dennis vertelt hoe het zo ver kwam dat hij de Spaanse vuilnisbakken hond Boef adopteerde.Vervolgens wisselt het verhaal tussen het heden en het verleden. Waarbij het verhaal start met het verhaal in het heden, waarin Dennis een telefoontje krijgt van zijn ouders dat de laatste uren van Boef zijn geslagen, waarop Dennis besluit bij Boef te gaan waken tot het einde.


Hij vertelt openhartig over de laatste uren van Boef waarin tussendoor hoofdstukken volgen over de jaren en gebeurtenissen die hij samen met Boef beleefde en welke liefde, steun en levenslessen hij in Boef ondervond. Het is echt een intens, mooi en helder verhaal, waarmee Dennis op prachtige wijze de kracht van verbinding tussen hond en mens beschrijft. Het verhaal eindigt op verdrietige wijze, waarbij Boef overlijdt en ik een brok in mijn keel moet wegslikken. Wat een bijzonder en mooi verhaal.


Boef is een prachtig, helder en persoonlijk verhaal van Dennis Storm. Hij vertelt over de laatste uren van Boef en de levenslessen, liefde en steun die hij gedurende de jaren van Boef ontving. Het verhaal is met veel gevoel en lekker vlot geschreven, waarmee Dennis je echt weet te ontroeren. Een mooi, intens en bijzonder verhaal. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page