top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Catch - Politie niet betreden – Elvin Post

Van Uitgeverij de Fontein kreeg ik een recensie-exemplaar van deze veelbelovende jeugdthriller. Enorm bedankt!

Nederlands | Hardcover | 9789026166266 | 25 april 2023 | 256 pagina's Uitgeverij de Fontein Jeugd | Prijs €16,99


Voor het lezen:

Alleen al de cover van het boek was voor mij zo uitnodigend, dat ik nieuwsgierig werd naar het boek. Ik ben nog niet bekend met de schrijver Elvin Post, wel heb ik al veel enthousiaste recensies op zijn eerdere boeken gelezen. Op de cover zien we een meisje dat druk in de weer is met haar mobiele telefoon en zien we een lijn van een silhouet van een jongen. De twee tekstberichten maken mij direct enorm nieuwsgierig. De uitnodigende titel en het onwijs gave elastiek maken het feest echt compleet. Ik kan niet wachten om van het boek te gaan genieten.

 

Het verhaal:

Een onwijs spannende jeugdthriller van Elvin Post.

Er is op het moment een nieuwe jongerenapp, Catch, populair waarmee jongeren afspreken voor dates. Introverte Roos besluit ook een poging te wagen. Via de app leert ze Noah kennen en er ontstaat snel een vertrouwelijke band. Roos kijkt ernaar uit om met Noah af te spreken. Ondertussen wordt er in de stad waar Roos woont een meisje van haar leeftijd vermoord. De vader van Roos, die werkzaam is bij de krant, vermoedt de politie dat de dader de slachtoffers benadert via Catch. Kan Roos Noah vertrouwen? Of maakt ze een grote fout om met Noah af te spreken?

 

Mijn ervaring:

Wat me direct opvalt is dat Elvin Post zo'n vlotte en levendige schrijfstijl heeft dat het geen enkele moeite kost om in het verhaal te komen. Het verhaal is geschreven vanuit de ogen van Roos. Hij weet Roos bijzonder sterk neer te zetten. Ook de andere personages zijn perfect neergezet. Hierdoor heb je als lezer een perfect beeld van de personages en daarbij weet Elvin Post ook de gevoelens en emoties op krachtige en passende wijze in het verhaal neer te zetten.


De verhaallijn is origineel, sterk en echt helemaal van deze tijd. Ik vind het enorm sterk hoe Elvin Post je enorm overtuigend het verhaal mee weet in te sleuren. De manier hoe hij de spanning opbouwt en tot een prachtig en sterk plot komt, wist me op enorm positieve wijze te verrassen. Tijdens het verhaal weet hij op perfecte tijden wendingen en gebeurtenissen in te zetten die de spanning nog verder weten op te bouwen. Je wordt als lezer enorm nieuwsgierig gehouden tot het einde. Daarbij is alles enorm goed afgewerkt, er zitten geen losse randjes aan het verhaal, maar het is echt sterk en compleet. Het verhaal is opgebouwd uit korte hoofdstukken, en het leest onwijs prettig en goed weg. Het boek wegleggen is gewoon geen optie en ik heb het boek dan ook in één keer uitgelezen.


Catch, de nieuwe jeugdthriller van Elvin Post is echt GRANDIOOS! Wat een fantastisch en super spannende jeugdthriller is dit. Het is enorm vlot, levendig geschreven en vanaf de eerste bladzijde zit je in dit fantastische boek. Het is een verhaal dat je tot het einde toe in spanning houdt. Het verhaal is echt af en volledig. Het is prachtig afgewerkt tot in de details. Ik zeg, een dikke must-read!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page