top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Checklist voor de perfecte man – Lindi Melse

Ik kreeg van Dutch Venture Publishing de kans om deel te nemen aan de blogtour van deze veelbelovende feelgood.

Nederlands | Paperback | 9789493265783 | 06 mei 2024 | 300 pagina's Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs € (e-book) €17,99 (paperback)


Voor het lezen:

Na het lezen van Een contract vol liefde en haar kerstnovelle Knetterende kerstbomen, wil ik onwijs graag deze nieuwe feelgood van Lindi gaan ontdekken. Ik heb dan ook erg hoge verwachtingen. Op de cover zien we een regenboog muur, met silhouetten van een klussende man. een man in map, een grote afvinklijst en een vrouw in een mantelpakje. Dit kan alleen maar een heerlijk, leuk en grappig verhaal worden.

 

Het verhaal:

Violet is een perfectionist in hart en nieren. Ze heeft een eigen bedrijf waarbij ze mensen helpt als succesvolle opruimgoeroe om een perfecte woning te creëren. Haar rommelige moeder snapt hier niets van en blijft aan haar zeuren dat het tijd is voor een man in haar leven. Violet besluit daarom een checklist te maken van de perfecte man, waar toch niemand aan kan voldoen. Totdat ze Victor tegen het lijf loopt, die werkelijk aan alle punten voldoet. Ze durft hem alleen niet voor te stellen aan haar moeder, daarom besluit ze haar medewerker Carlo mee te nemen. Deze man scoort niets op haar checklist maar komt wel heel spontaan en enthousiast op de familie over. Maar is Victor echt de ware? Of komt Violet tot de ontdekking dat liefde niet van een lijstje is af te vinken?

 

Mijn ervaring:

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, dit is echt een super leuke, grappige, mooie, ontroerende en fijne feelgood die je gewoon moet gaan lezen!

Lindi Melse heeft echt een heerlijke feelgood schrijfstijl. Ze schrijft levendig, luchtig en weet ontzettend leuke humor en verrassende elementen in het verhaal te brengen waardoor je van voor tot achter van dit heerlijke verhaal geniet.


We volgen het verhaal van Violet, deze jonge zelfverzekerde, krachtige en perfectionistische vrouw is zo leuk neergezet, en daarbij herken ik veel van mezelf in haar, dat ik me dan ook zonder moeite volledig in het personage kon verplaatsen. Daarbij zijn ook de zus van Violet, haar nichtjes, haar ouders, Victor en Carlo erg leuk, realistisch en lekker divers neergezet. Ik vind het sterk hoe Lindi Melse zulke totaal verschillende personages met uiteenlopende persoonlijkheden in het verhaal weet te stoppen.


Deze feelgood heeft een erg leuke, vrolijke, speelse en grappige verhaallijn, waarin Lindi Melse het personage Violet echt laat zoeken naar zichzelf en wat haar gelukkig maakt in het leven. Hierdoor laat ze Violet gedurende het verhaal een prachtige groei doormaken die gepaard gaat met drama, heerlijke ups en downs en een aantal erg hilarische momenten. Het verhaal krijgt wel tweemaal een twist waarbij ik echt mijn billen bij elkaar kneep en Violet aan haar haren terug wilde trekken, maar uiteindelijk werd mijn verlangen en hoop op een mooie manier door Lindi Melse met een mooie wending helemaal tegoed gedaan. Want jaaa... het had het perfecte einde waar ik op hoopte.


Checklist voor de perfecte man is een ontzettend leuke, mooie en fijne feelgood die je zonder twijfel moet gaan lezen. Het is een heerlijk vlot, levendig en luchtig geschreven verhaal dat boordevol humor zit. Naast een heerlijk liefdesverhaal, maakt het hoofdpersonage ook een zoektocht naar zichzelf en wat haar gelukkig maakt, waardoor ze een prachtige groei maakt gedurende het verhaal. Geloof me, deze feelgood wil je lezen!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page