top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Daniels belofte - Ridgewood Hall 2 – Marijke Vos

Na het lezen van het eerste deel, Edwards keuze, ben ik verkocht en wil ik nog meer lezen van de historische feelgood serie van Ridgewood Hall.

HarperCollins enorm bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789402712476 | 07 juni 2023 | 352 pagina's Uitgeverij HarperCollins | Prijs €15,-


Voor het lezen:

Na het lezen van deel één, Edwards keuze, ben ik verliefd op deze serie, en wil ik nog ontzettend veel meer lezen en ontdekken over de broers van Ridgewood Hall. Ik ben dan ook dolblij en gelukkig dat ik van HarperCollins de kans kreeg om deze serie te lezen en te recenseren.Aangezien deel één ontzettend mooi was. Nu zijn mijn verwachtingen dan ook enorm hoog gespannen voor het tweede deel. Weet Marijke Vos de sfeer, spanning en de verhaallijn weer net zo sterk en goed te krijgen als in het eerste deel? De cover sluit mooi aan op deel één. Het heeft hetzelfde beeld van Ridgewood Hall, alleen is nu de achtergrond roze in plaats van groen. Hierdoor is het verschil goed zichtbaar. Ik ben enorm benieuwd naar het verhaal van Daniel.

 

Het verhaal:

1905, Daniel Bellamy is de jongste van de drie broers van de graaf van Ridgewood. Hij is net begonnen aan zijn veelbelovende carrière als professor op Cambridge. Daar loopt hij de mooie en vrijgesproken Elizabeth te lijf. Een vrouw die strijdt voor haar ambities en gelijke rechten. Ze is vastbesloten om ook toegelaten te worden tot de universiteit en deel te nemen aan de colleges van Daniel. Elizabeth weet iets bij Daniel los te maken, maar hierdoor komt hij voor een keuze te staan. Kiest hij voor zijn carrière of voor de liefde?


Ruim 100 jaar later worstelt de Londense jonge alleenstaande moeder Rose om met haar twee kleine kinderen het leven draaiende te houden. Dan raakt ze met overmaat van ramp ook nog haar baan kwijt én zichzelf voor schut te zetten bij een lezing van haar favoriete auteur. Wanneer ze hem dan ook nog eens een week later tegen het lijf loopt en haar ook nog eens direct herkent, is haar schaamte compleet. Dan ontvangt ze een bericht van haar onbekende achternicht Flora die haar wil bezoeken en een bijzonder verhaal heeft over hun familiegeschiedenis.

 

Mijn ervaring:

Alsof deel één nog niet fantastisch mooi, geweldig en goed genoeg was, doet Marijke Vos er in het tweede deel nog een extra schepje bovenop. Marijke Vos heeft absoluut het gevoel en het talent in zich om op prachtige wijze een historische feelgoodroman te schrijven. Haar schrijfstijl is uniek en komt ook in historische feelgood perfect tot zijn recht. Ze schrijft vlot, levendig en vol gevoel. Ook heeft ze haar gevoel voor humor, die ik ontzettend kan waarderen, niet thuis gelaten.


In het tweede deel zijn er nieuwe hoofdpersonages die de verhaallijn stelen. In het verleden zijn dat Daniel en Elizabeth en in het heden is dat Rose. Ook deze personages zijn enorm origineel, uniek, sterk en op eigen wijze neergezet en uitgediept. Met name Daniel en Elizabeth hebben echt iets bij me los weten te maken en zijn met stip mijn favoriete personages in de verhaallijn.

Beide verhaallijnen hebben diepgang en zijn enorm sterk en origineel neergezet. Ik vind het knap hoe Marijke in het tweede deel een duidelijke voortgang op de verhaallijn voort kan zetten én weer een unieke en originele verhaallijn weet neer te zetten. Ook de diepgang die het verhaal heeft kan ik enorm waarderen. Het is een verhaal dat je echt niet weg kan leggen door de wendingen en gebeurtenissen, vooral omdat je echt in het verhaal kruipt tijdens het lezen. Het verhaal kent een prachtig, mooi en sterk einde en geeft een heerlijke opening die je verlangen naar het derde deel wekt.


Daniels belofte, Ridgewood Hall 2, is een nog mooier, origineel, sterk en bijzonder tweede deel van de driedelige historische feelgood serie. Het is zo levendig, krachtig en vlot geschreven dat je het verhaal tijdens het lezen echt voor je ziet. De switch tussen het verleden en heden maakt het een extra sterke en bijzondere verhaallijn die je als lezer enorm nieuwsgierig weet te houden. In het tweede deel kent het verhaal nieuwe hoofdpersonages en Daniel en Elizabeth zijn echt mijn favoriete personages geworden. Ik heb van begin tot einde intens genoten van het tweede deel en ik ben enorm blij dat er nog een deel van deze serie is waarvan ik kan gaan genieten. Deze serie is absoluut een mega dikke en mooie aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


ปิดการแสดงความคิดเห็น
bottom of page