top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Dat doet-ie anders nooit – Annemarie van Heijningen

Boeken rondom huisdieren en met name honden spreken me erg aan. Uitgeverij Kokboekencentrum super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789043540827 | 11 april 2024 | 128 pagina's Uitgeverij Kokboekencentrum | Prijs 17,99


Voor het lezen:

Ik ben dol op (non-fictie) boeken over dieren, zeker als er in de verhalen honden, konijnen en vogels voorkomen. Alleen al bij het zien van deze interessante en grappige cover werd mijn aandacht getrokken. Zeker met de toekomstplannen die ik heb om zelf een hond te nemen, hoop ik dat dit boek me gaat inspireren. Ik ben erg benieuwd.

 

Het verhaal:

Annemarie van Heijningen wil erg graag een hond in haar leven. Je weet wel, zo'n vrolijk huppelhondjes, een maatje voor het leven. Zo'n beestje dat je stemming aanvoelt en de ochtendkrant komt brengen. Wanneer Annemarie van Heijningen Boomertje Siem in huis haalt is dat het begin van een berg aan ellende en alle mogelijke honden issues: poep eten, niet alleen kunnen zijn, uitvallen naar andere honden en nog veel meer. Dit boek gaat niet over hoe geweldig een hond is, maar hoe het soms wel gaat. Annemarie van Heijningen volgt een weg van vallen en opstaan met Siem door de eerste twee jaren van zijn hondenleven.

 

Mijn ervaring: 

Annemarie van Heijningen heeft een erg vlotte, natuurlijke en open schrijfstijl, waardoor haar verhaal gemakkelijk en vlot lees en bijna voelt alsof je met haar in gesprek bent over haar jaren met Boomertje Siem.


Ze start het verhaal met de gedachte dat ze graag een hond in haar leven wil. De gesprekken die ze hierover voert met haar man en kinderen en de zoektocht naar de "perfecte" hond voor hun gezin. Ik vind het geweldig dat ze hier zo open en eerlijk over spreekt en dat ze ook vertelt over de mislukte momenten en inzichten die ze hieruit opdeed.


Wanneer ze vervolgens Boomertje Siem in hun leven hebben, begint de tocht en de weg van de hond zindelijk maken, opvoeden en nog een grote berg aan meer ellende. Hierbij zit Annemarie van Heijningen meermaals met haar handen in het haar. Ze schrijft openhartig en op grappig wijze over alle dingen die misgaan wanneer ze probeert haar hond op te voeden. Ook komt er aan het einde van ieder hoofdstuk ook een klein persoonlijk verhaaltje van een mede hondeneigenaar en zijn/haar ervaring. Het is een komisch en vermakelijk verhaal, al gaf het verhaal me wel een kleine schrik met betrekking tot mijn eigen beslissing over het nemen van een hond.


Dat doet-ie anders nooit is een grappig, open en erg vlot geschreven verhaal van Annemarie van Heijningen en haar Boomertje Siem. Ze vertelt openhartig over haar zoektocht naar de 'perfecte' hond en alle mogelijke honden issues waar ze met Siem tegenaan liep. En dat waren er veel. Ze beschrijft op komische wijze alle ups en downs en gebeurtenissen, maar ook de leermomenten en inzichten die ze opdeed met het aanschaffen en het opvoeden van een hond. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page