top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De 5 seconderegel – Mel Robbins

Ik heb al zoveel over Mel Robbins gehoord en TEDx--talks van haar gezien dat het ook hoogste tijd werd om eens in haar boek te duiken.

Nederlands | Paperback | 9789021593418 | Druk: 4 | december 2021 | 272 pagina's | Kosmos uitgevers


Voor het lezen:

Ik heb al vele TEDx-talks gezien en gelezen over Mel Robbins, maar nog niet eerder een boek van haar gelezen. Hoogste tijd dus om ook een keer een boek van haar te lezen. De cover is een simpele maar wel sprekende cover. De titel van de cover is eveneens het beeld waarmee de cover zijn aandacht moet trekken.

Ik verwacht en hoop dat ik met dit boek nog wat meer te weten ga komen voor haar denkwijze en de theorie achter de 5 seconderegel.

 

Het verhaal:

De 5 seconderegel is een simpele methode om je leven écht te veranderen.

Vaak heb je een plan of doel voor ogen, maar dan slaat de zin en twijfel toe. De inner criticus gaat zo hard tekeer dat je jezelf bombardeert met gedachtes die je doel saboteren en waardoor je je droom en doel laat varen. De 5 seconderegel maakt hier voorgoed verleden tijd van. Met de eenvoudige 5 seconderegel ga je in plaats van tijd te verspillen aan negatieve en obstructieve gedachten direct aan de slag. Het resultaat; je voelt je zelfverzekerder, moediger, productiever en gelukkiger.

 

Mijn ervaring:

Het boek is heel vlot en krachtig geschreven en de positieve en soms overenthousiaste Mel Robbins weet haar verhaal goed te verwoorden. Daarnaast wordt het boek voorzien van heel veel enthousiaste mensen die haar 5 seconderegel zijn gaan toepassen in hun leven en wat ze hiermee bereikt hebben.


Het boek is opgedeeld in 5 delen;

1) De 5 seconderegel

2) De kracht van moed

3) Moed verandert je gedrag

4) Moed verandert je brein

5) Moed verandert alles

Elke hoofdstuk in het boek begint met een inspirerende gedachte/quote waardoor Mel Robbins het enthousiaste en de positieve vibe er duidelijk in wilt brengen.


Het is met het boek overduidelijk hoe en dat de 5 seconde op enorm veel manieren en voor enorm veel doelen en dromen te gebruiken is. De hoeveelheid aan persoonlijke verhalen en reacties is naar mijn mening teveel en een groot deel is voor mijn gevoel echt super Amerikaans wat mij persoonlijk niet erg aanspreekt.

Wel is het gebruik, het nut en de motivatie met het boek me enorm duidelijk geworden. Echt theoretische kennis, waar ik persoonlijk wel op gehoopt hebt zit er helaas niet in het verhaal. Maar de positieve vibe van Mel Robbins en de 5 seconderegel is zeker overgekomen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️
13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page