top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De aanstelling – Tina van Dijk

Ik kreeg van Loft Publishing de kans het eerste deel van deze historische roman te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789047207696 | 12 april 2023 | 139 pagina's | Adobe ePub | Uitgeverij Loft Publishing | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Ik ben dol op historische romans en aangezien dit ook nog eens een eerste deel van een serie is, weet het nog meer mijn aandacht te trekken. Ik heb nog niet eerder iets gelezen van Tina van Dijk, maar aangezien de eerste reacties op dit boek lovend zijn heb ik hoge en goede verwachtingen en kan ik niet wachten om zelf het verhaal te gaan ontdekken. De cover straalt op en top een historische roman uit.

 

Het verhaal:

Het eerste deel van een historische feelgood serie over de geheimen van Landgoed Rosenthal.

1912, Kaatje.

Na het overlijden van haar vader verdient ze niet genoeg om haar huur te kunnen blijven voldoen. Hierdoor is ze gedwongen ander werk te gaan zoeken. Op Landgoed Rosenthal zoeken ze nog een kinderjuffrouw voor de twee kinderen. Al snel wordt Kaatje verliefd op de baron.


Heden, Daphne.

Daphne werkt als psycholoog in een jeugdkliniek. Ze is dol op haar werk en op haar baas die naast zijn gezin stiekem met Daphne een affaire op na houdt. Om afstand te nemen van Ramon neemt ze vakantiedagen op en vertrekt naar het landgoed van haar familie om tot rust te komen. Daphne raakt geïntrigeerd door het verleden van het landgoed. Wat is hier vroeger gebeurd? Toch is niet iedereen gediend van haar zoektocht.

 

Mijn ervaring: Het verhaal volgt twee verschillende personages, één in het heden en één in het verleden. Beiden verbleven op het Landgoed Rosenthal. De twee vrouwen zijn heel verschillend neergezet en daarnaast is er een duidelijke wisseling met de hoofdstukken, waardoor er absoluut geen verwarring ontstaat. Beide personages zijn goed uitgediept waardoor je in beide goed kan inleven.


De verhaallijn is verrassend, origineel en goed. Het is enorm leuk hoe dat twee verschillende verhaallijnen op dezelfde plek toch twee hele verschillende lijnen vormen. De schrijfstijl van Tina van Dijk vind ik persoonlijk wat meer historische feelgood dan roman, doordat het boek echt ongelofelijk lekker en luchtig leest. Er zitten een hoop wendingen en gebeurtenissen in het verhaal dat de verhaallijn goed in beweging houdt. Het plot is niet echt een afgerond einde, maar begrijpelijk want dit is een eerste deel.


De aanstelling is een sterk en veelbelovend eerste deel van de geheimen van Landgoed Rosenthal. Het is leuk dat de verhaallijn twee heel verschillende personages volgt en de tijdlijn switcht tussen het heden en het verleden. Daarnaast is het verhaal enorm lekker en goed geschreven, waardoor je door het boek heen vliegt. Ik ben onwijs benieuwd naar deel twee.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page