top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De Bibliotheek van Verboden Boeken – Brianna Labuskes

Ik kreeg de kans van HarperCollins om dit boek te lezen en te recenseren. Dank je wel. Ik heb enorm hoge en goede verwachtingen van deze nieuwe historische roman.

Nederlands | Paperback | 9789402711998 | 04 april 2023 | 352 pagina's | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Bij het lezen van deze titel en het zien van de prachtige cover, was ik er gelijk van overtuigd dat ik dit boek enorm graag wilde lezen. Ik heb namelijk zo'n grote liefde voor lezen en boeken dat deze historische roman meteen mijn aandacht trok. De prachtige illustratie van een bibliotheek met een vrouw die uitkijkt over Parijs en een sepia sfeer is enorm uitnodigend. Ik ken de schrijfster Brianna Labuskes nog niet, dus ik ben erg benieuwd naar haar schrijfstijl. Ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Drie vrouwen, drie wereldsteden, een verwoestende oorlog


Berlijn, 1933.

Althea's eerste boek is een groot succes, daarom wordt ze uitgenodigd om naar Duitsland te komen. Al snel ontdekt ze de gruwelen van het naziregime. Ook ontmoet ze de Joodse vrouw Hannah, waarvoor ze al snel gevoelens begint te krijgen...


Parijs, 1936.

Hannah is gevlucht naar Parijs en vecht tegen de propaganda van de nazi's. Daarnaast durft ze na een ernstig verraad niemand meer te vertrouwen.


New York, 1944.

Vivian voert haar eigen oorlog. Namelijk tegen senator Taft. Hij wil boek zendingen naar de Amerikaanse soldaten in Europa aan banden leggen. Vivian is vastberaden en zet alles op alles, dan krijgt ze onverwachts hulp van een mysterieuze bibliothecaresse van de Bibliotheek van Verboden Boeken in Brooklyn.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal volgt drie vrouwen en daarmee drie hoofdpersonages die een bijzonder, mooi, origineel en aangrijpend verhaal vertellen. De drie personages, Althea, Vivian en Hannah, zijn enorm goed uitgediept. Hierdoor kan je in alle drie de verhalen helemaal op gaan.

Brianna Labuskes heeft door het gebruik van drie hele unieke, sterke en krachtige vrouwen als hoofdpersoon een indrukwekkend verhaal weten neer te zetten.


Brianna Labuskes schrijft krachtig en erg levendig. Hierdoor zie je de steden en de gebeurtenissen voor je netvlies verschijnen en daarbij leest het verhaal ook nog eens enorm lekker weg. De dialogen zijn krachtig. Het is een bijzondere en originele verhaallijn en wat het nog eens extra goed maakt is dat veelal op werkelijke feiten is gebaseerd. Wel moet ik zeggen dat sommige stukken erg heftig en intens waren, waardoor het verhaal echt enorme indruk op me wist te maken. Ze weet de spanning in de verhaallijn goed op te bouwen en weet een enorm verrassend, sterk en emotioneel en krachtig plot neer te zetten. Het verhaal wist me te verrassen door de sterke thema's die in het verhaal zaten als vriendschap, liefde, vertrouwen, maar ook LGBTQ-elementen. Dat laatste is iets wat ik nog niet eerder in een historische roman heb terug gezien.


De Bibliotheek van Verboden Boeken is een origineel, sterk maar ook aangrijpend verhaal. De verhaallijn bevat drie enorm sterke en authentieke vrouwen die enorm goed zijn uitgediept en neergezet. Ze heeft een krachtige en levendige schrijfstijl waardoor je compleet opgaat in het verhaal. Het verhaal heeft enorme indruk op me gemaakt. Echt een dikke aanrader om te gaan lezen!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page