top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De bron van de tijd 1 - Kom terug – Jody Hedlund

Ik kreeg van KokCentrumboeken en als ambassadeur van Tijdloze liefde de kans het tweede deze veelbelovende historische roman te lezen en te recenseren, maar eerst tijd voor deel 1!

Nederlands | E-book | 9789029733199 | 17 augustus 2022 | 281 pagina's | Adobe ePub KokBoekencentrum | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Als ambassadeur van Tijdloze liefde, heb ik de eer en de kans om het tweede deel van deze serie te lezen en te recenseren. Alleen omdat het een serie is, wilde ik eerst deel één lezen van deze serie. Ik heb nog niet eerder boeken of verhalen gelezen van Jody Hedlund dus ik heb geen idee wat ik moet en kan verwachten. Het boek geeft absoluut het gevoel van een historische roman. Een oud landschap met een burcht en kasteel en twee prachtige bloemen geven een sierlijk en stijlvol beeld. De typografie is hier perfect op afgestemd.

 

Het verhaal:

Wetenschapper Marian Creighton is samen met haar vader op zoek naar een medicijn tegen een genetische ziekte waaraan haar moeder is overleden en haar zus lijdt. Dan krijgt Marian een telefoontje dat haar fitte vader plotseling in coma is geraakt. Al snel ontdekt Marian dat hij water met een geneeskrachtige werking heeft gedronken. Ze gaat op onderzoek uit en vermoedt dat haar vader met dit water terug in de tijd is gereisd. Ze besluit hem achterna te gaan en belandt in Canterbury, 1381. Daar loopt ze William Durham tegen het lijf, die direct iets in haar losmaakt. Hierdoor komt ze voor een innerlijke strijd te staan.. kiest ze voor de liefde of helpt ze haar vader en zus?

 

Mijn ervaring:

Om maar even direct met de deur in huis te vallen, wat een enorm originele en bijzonder historische roman is dit. We volgen Marian Creighton, het personage is sterk en goed neergezet. Als moderne, zelfstandige en geëmancipeerde vrouw weet ze goed wat ze wil. Zo'n type personage kan ik erg waarderen. Daarbij weet het personage door de verhaallijn heen op krachtige wijze te evolueren. Ook de andere personages in het heden en verleden zijn goed en verschillend neergezet, waardoor het diverse gezelschap het erg levendig maakt. Jody Hedlund heeft een prachtige, vlotte en levendige schrijfstijl. Daarbij is het ook geen zware verhaallijn geworden, want bij tijden dat het qua emoties heftig en aangrijpend wordt, weet ze het bijzonder luchtig te houden. Ze is erg beschrijvend en bij tijden ook wat filmisch waardoor je de omgeving van Canterbury, 1381, helemaal voor ogen krijgt. De goede dialogen brengen het verhaal nog verder tot leven. De originele, bijzondere en sterke verhaallijn, weet me te verrassen. Misschien ook doordat ik geen flaptekst gelezen had, dus niet precies wist wat ik van het verhaal kon verwachten. De verhaallijn switcht tussen het heden en het verleden en kent een goede diepgang. Door de wendingen en gebeurtenissen weet het verhaal het tot het einde te boeien en het spannend te houden, want gaat het lukken met de gevonden ampullae en gaat ze het overleven. Het prachtige plot weet de verhaallijn mooi af te sluiten. Kom terug, het eerste deel van De bron van de tijd, is een verrassend, sterk en bijzonder origineel verhaal. Met name het hoofdpersonage Marian maakt een prachtige transformatie door gedurende het verhaal. De verhaallijn heeft een mooie diepgang en is levendig en filmisch geschreven. Ik heb enorm genoten en ik ben erg benieuwd naar het tweede deel van de serie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page