top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De bron van de tijd 2 - Hou me vast – Jody Hedlund

Ik kreeg van KokCentrumboeken en als ambassadeur van Tijdloze liefde de kans het tweede deze veelbelovende historische roman te lezen en te recenseren, super bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789029734646 | 13 juli 2023 | 352 pagina's KokBoekencentrum | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Als ambassadeur van Tijdloze liefde, heb ik de eer en de kans om het tweede deel van deze serie te lezen en te recenseren. En na het lezen van deel één sta ik te springen om ook het tweede deel te gaan ontdekken. Ik ben erg benieuwd of de verhaallijn verder gaat op Marian, of dat we nu naar Ellen gaan kijken. Om verrast te worden, heb ik dan ook voordat ik aan dit boek begin niet de flaptekst gelezen. De cover sluit prachtig aan op deel één waardoor het duidelijk een serie is. De stijl van de fotografie van een kasteel met natuur en de twee prachtige bloemen, zeker in combinatie met de typografie, geven je als lezer het ultieme historische roman gevoel.

 

Het verhaal:

Ellen Creighton heeft nog maar een paar dagen te leven, ze lijdt namelijk aan een genetische ziekte. De laatste dagen brengt ze door op het landgoed van haar oude vriend Harrison Burlington. Harrison heeft een dwarslaesie en zit hierdoor in een rolstoel. Toch is hij hopeloos op zoek naar een medicijn dat Ellen kan redden. Het genezende water van Marian zou misschien de oplossing zijn. Om hieraan te komen moet er opnieuw een reis terug in de tijd worden gemaakt. Terug naar de Middeleeuwen, terug naar Marian. Zal het Harrison lukken om Ellen te redden?

 

Mijn ervaring:

Wat een prachtig, mooi en fijn tweede deel van een erg originele, bijzondere historische roman serie is dit. In het tweede deel volgen we de verhaallijn van Ellen, de zus van Marian, die is achtergebleven in het heden. Het is een heel ander type persoonlijkheid dan Marian, wat het daardoor juist weer een heel eigen en uniek verhaal maakt. Toch moet je wel het eerste deel gelezen hebben om in het tweede deel alles te kunnen volgen.


De personages zijn weer goed en sterk neergezet. Ditmaal volgen we de verhaallijn van Ellen en Harrison, die alles op alles zetten om elkaar te redden. Ook de andere personages uit deel één komen weer terug, wat voor mij het gevoel van een serie lezen echt compleet maakt.


De schrijfstijl van Jody Hedlund is vlot, levendig en filmisch. Hierdoor past het totaal perfect bij een historische roman, al heeft deze serie wel iets bijzonders, want de verhaallijn switcht tussen het heden en het verleden. Daarbij kent deze verhaallijn ook de nodige diepgang en spanning, waardoor je als lezer echt in het verhaal zit en het verhaal niet los wil laten. Er zitten prachtige thema's in de verhaallijn verwerkt en de wendingen en gebeurtenissen blijven je gedurende het verhaal je verrassen. Het verhaal sluit af met een op en top zoetsappig en romantisch einde. Waardoor je het boek met een heerlijk gevoel dichtklapt.


Hou me vast, is een prachtig, origineel en goed vervolg op het eerste deel van de serie. Dat je wel echt gelezen moet hebben om alles in dit deel te volgen. In het tweede deel volgen we Ellen die dreigt te sterven aan een genetische afwijking en haar oude vriend Harrison. Het verhaal is vlot, levendig en filmisch geschreven waardoor je echt in het verhaal op gaat. Daarbij heeft het verhaal diepgang en ook enige spanning, maar het is vooral een verhaal om bij weg te dromen. Heerlijke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page