top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De bruid van Blackfriars Lane – Michelle Griep

Whoohoo! Tijd om van het tweede deel van deze super spannende historische romanserie te gaan genieten. Uitgeverij KokBoekencentrum bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789029734950 | 17 augustus 2023 | 352 pagina's KokBoekencentrum | Prijs €23,50


Voor het lezen:

Als ambassadeur van Tijdloze liefde krijg ik de kans de nieuwe boeken die bij hen verschijnen te lezen en te recenseren. Deel één van deze prachtige serie, In de naam van de kroon, heb ik dan met onwijs veel liefde en plezier gelezen, dus ik sta dan ook te popelen om van het tweede deel te gaan smullen. Ik heb nu hoge verwachtingen nadat deel één zo goed beviel. Ik hoop dat Michelle Griep een prachtig vervolg met een nieuwe en originele verhaallijn heeft geschreven die weer enorm mooi en spannend is.

 

Het verhaal:

Een spannende detectiveroman die zich afspeelt in Victoriaans Londen in de 19e eeuw.

Inmiddels staat detective Jackson Forge op het punt om met voormalig oplichtster Kit Turner te trouwen. Kit is van plan om hem het mooiste huwelijks cadeau te geven wat hij maar kan wensen. Jackson worstelt er nog altijd mee dat hij de mannen die zijn broer verminkte nooit heeft kunnen opsporen. Ondanks dat Jackson Kit verbiedt op zoek te gaan naar deze mannen, trekt Kit opnieuw de stoute schoenen aan en gaat op onderzoek. Hiermee brengt ze niet alleen haar leven, maar ook haar huwelijk in gevaar.

 

Mijn ervaring:

Wat een mooi, prachtig en goed tweede deel van deze historische detectiveroman serie. Het verhaal kent de juiste balans tussen spanning en romantiek en Michelle Griep weet dit gedurende het hele verhaal mooi in stand te houden. Bij het lezen van dit prachtige boek waan je je helemaal in het Victoriaans Londen, dit weet Michelle Griep op prachtige wijze met veel sfeer en gevoel te beschrijven.

Michelle Griep heeft een hele beeldende, vlotte en levendige schrijfstijl, waardoor het verhaal enorm fijn leest. Ze weet in het tweede deel de personages Jackson Forge en Kit Turner nog verder uit te diepen en op sterke wijze te laten evolueren. Nog altijd is Kit mijn favoriete personage, deze vrijgevochten vrouw die haar eigen weg kiest, weet het verhaal keer op keer onverwachte en verrassende wendingen te geven.

Het verhaal sluit mooi aan op het eerste deel van deze serie. Het lezen van deel één is geen must, maar wel een aanrader omdat dingen daardoor veel meer diepgang krijgen. Dit deel heeft weer een originele, sterke en verrassende verhaallijn. Daarbij maakt het lezen van een serie het extra sterk, omdat veel bekende personages de verhaallijn passeren. Ook ditmaal staat het boek vol onverwachte wendingen en heeft het weer een geniale plottwist waardoor het al prachtige en goede verhaal extra punten scoort. Met een mooi en krachtig einde sluit het tweede deel af. De bruid van Blackfriars Lane is een super spannende historische roman, die enorm levendig, vlot en beeldend is geschreven. Het verhaal komt helemaal tot leven en je waant je echt even in Londen in de 19e eeuw. De personages worden in het tweede deel nog verder uitgediept en evolueren op mooie wijze. Met een spannende, originele en sterke verhaallijn vol twists en een grandioze plottwist wist Michelle Griep me wederom te verrassen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page