top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De donkere dagen voor kerst – Karin Thomas

Een kerstnovelle thriller, een heerlijke en leuke afwisseling tussen alle feelgoods van dit jaar.

Nederlands | E-book | - | 07 december 2023 | Adobe ePub

Uitgeverij Hamley Books | Prijs €2,99


Voor het lezen:

Na het lezen van De Plicht ben ik erg benieuwd wat Karin Thomas als kerstnovelle neer gaat zetten. De novelle heeft een duistere en mysterieuze cover van een houten tuinhuisje in een winterse nacht waarbij het sneeuwt. Het vormt met de titel een prachtig beeld. Ik ben enorm nieuwsgierig.

 

Het verhaal:

Na tien jaar keert Lynn Dunbar terug naar haar geboorteplaats Springfields waar ze aan het werk gaat als rechercheur. Een onopgeloste zaak trekt haar aandacht. Een paar dagen voor kerst verdween de tweeling Nick en Jeremy terwijl ze in de rij stonden voor de kerstman. Een jaar later verdwijnt de vijfjarige Daniël op dezelfde wijze. Lynn heeft een verdachte op het oog, maar er wordt haar verboden met haar onderzoek door te gaan. Aangezien de bewoners overtuigd zijn dat de verdachte onschuldig is. Lynn is vastbesloten om de zaak op te lossen, zelfs als dat haar eigen leven in gevaar brengt.

 

Mijn ervaring:

Karin Thomas heeft een erg filmische en vlotte schrijfstijl. Ze weet me direct mee haar verhaal in te trekken. Ook weet ze direct sfeer en setting aan het verhaal te geven en haar realistische en sterke dialogen maken het helemaal af.


Het verhaal is geschreven vanuit Lynn Dunbar. Het personage is goed neergezet voor deze korte novelle, en ze weet met haar daadkrachtige, volhardende houding te blijven geloven in zichzelf en haar sterke intuïtie. Ook de andere personages zijn goed in beeld gebracht. Het is leuk hoe ze rondom bepaalde personages vraagtekens laat ontstaan, die bij het plot duidelijk worden.


Het verhaal heeft een erg leuke, spannende en vermakelijke verhaallijn. Het is leuk hoe ze het politieonderzoek over de verdwenen jongens toch een kersttintje weet te geven. Daardoor past de novelle helemaal bij deze tijd van het jaar. Er zitten verrassende en spannende wendingen in en het plot wist me te verrassen.


De donkere dagen voor kerst is een spannende en mooie thriller/kerstnovelle. Het is filmisch en vlot geschreven, daarbij bevat de novelle verrassende en goede wendingen en heeft het verhaal een verrassend plot. Een erg leuke novelle, zeker gaan lezen!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page