top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De dorpsdokter – Felicia Otten

Ik kreeg van Xander uitgevers de vraag of ik mee wilde doen aan de blogtour van dit prachtige en veelbelovende boek. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789401618908 | 02 februari 2023 | 448 pagina's | Xander Uitgevers | Prijs €21,99


Voor het lezen:

Ik kreeg van Xander uitgevers de vraag of ik mee wilde doen aan de blogtour van dit prachtige en veelbelovende boek. Dank je wel! De veelbelovende, sprankelende en uitnodigende roze cover maken me gelijk nieuwsgierig. Het is al enige tijd geleden dat ik een historische roman/feelgood gelezen heb, maar na het zien van de cover en het lezen van de flaptekst ben ik overtuigd. Dit boek moet ik absoluut lezen. Ik heb nog niet eerder wat van de schrijfster Felicia Otten gelezen, dus ik ben erg nieuwsgierig naar haar schrijfstijl.

 

Het verhaal:

De dorpsdokter is het eerste deel van een serie. Het speelt zich af in de jaren vijftig in Hamburg. De jonge arts Thea Graven is getuige van een fatale fout van de hoofdchirurg tijdens een operatie. Thea doet aangifte van de fout en dat betekent het einde van haar carrière als arts. Ze gaat terug naar haar familie in de Eifel en zoekt tevergeefs om werk. Uiteindelijk vindt ze werk in de buurt als dorpsdokter. Helaas vertrouwen de dorpelingen niet zomaar een jonge vrouwelijke arts én haar baas, Georg is naast een zeer goede dokter ook nog eens een vreselijke hork. Toch blijft Thea optimistisch en vecht ze voor haar plek en de liefde. Thea ontdekt stap door stap de geheimen van het dorpje en weet het in haar hart te sluiten.

 

Mijn ervaring:

Wanneer je eenmaal aan dit boek begint, waan je je weer helemaal in de jaren vijftig. Het verhaal begint met Thea die mag assisteren bij een operatie van een patiënt van haar. Door een fout van de hoofdchirurg loopt de operatie fataal af, Thea kan deze fout niet door de vingers zien en doet melding. Hierdoor verliest ze haar functie als arts. Door haar daadkrachtige optreden en haar standvastigheid heb ik enorme bewondering voor Thea en haar handelswijze. Fecilia Otten heeft Thea enorm goed uitgediept. Hierdoor kan je helemaal in het verhaal van Thea meegaan.


De schrijfstijl van Fecilia Otten is vlot en krachtig, maar ook erg levendig. Ze weet het verhaal zo te beschrijven dat je de wereld waarin Thea zich bevindt voor je ziet. Door de krachtige dialogen komt het verhaal ook enorm tot leven. Ze weet dingen goed in detail te vertellen zonder dat dingen langdradig of saai worden. De verhaallijn is origineel, bijzonder en verrassend. In het leven van Thea en het dorpje waar ze terecht komt gebeuren zoveel dingen dat het verhaal constant boeiend en interessant blijft. Daarnaast vind ik het krachtig dat de verhaallijn niet enkel een romance kent, maar ook een familieverhaal, het thema vrouwenrecht, een verhaal over het dorp en de koffie smokkel en een verhaal over de chocolade kinderen en de gewonden en zieken in het dorp. De opbouw naar het plot was echt krachtig en het plot wist me enorm te verrassen, het was geen verwacht einde wat ik enorm waardeer.


Ik heb echt enorm genoten van deze bijzondere, mooie, originele en intense roman/feelgood. Door de dubbele verhaallijn en de vele onverwachte wendingen in het verhaal, is het echt een verhaal dat je moet doorlezen. Daarnaast leest het verhaal enorm lekker weg en is het heel levendig geschreven waardoor je je helemaal in de jaren vijftig en het leven van Thea waant. Ik kan niet anders constateren dat dit boek een geweldige ontdekking is en absoluut een must-read. Ik kan dan ook niet wachten op deel 2.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

41 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page