top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De eendjes van Anouk – Anouk van der Jeught

Ik kreeg dit prachtige winterboek toegestuurd van van Driel publishers om te lezen en recenseren. Alleen al de prachtige cover is enorm uitnodigend.

Nederlands | Hardcover | 9789493200005 | 10 juni 2020 | 32 pagina's | van Driel Publishing | Prijs €9,95


Voor het lezen:

Dit is het tweede boek van Anouk van der Jeught dat ik ga ontdekken. Haar andere boek Anouk en Kanoo in de sneeuw was ook echt een geweldig leuk prentenboek. Hierdoor heb ik van dit boek hoge verwachtingen. De uitnodigende en vrolijke cover roept bij mij al gelijk een blij en vrolijk gevoel op. Ik kan niet wachten om ervan te gaan genieten.

 

Het verhaal:

Anouk houdt enorm van dieren. Toen ze een wilde eend in haar tuin zag broeden was ze dan ook dolblij. Na een maand kwamen de eitjes uit en zaten er elf eendjes vrolijk te plonzen in haar zwembadje. Ze zag de eendjes opgroeien. Helaas was haar tuin ommuurd, waardoor ze een oplossing moest vinden om de eendjes naar de vijver in het dorp te krijgen.

 

Mijn ervaring:

Als je dit boek gaat lezen, dan word je zonder twijfel vrolijk. Het prentenboek bevat hele simpele, heldere en kleurrijke illustraties die voor het grootste gedeelte het verhaal vertellen. Het prentenboek bevat dan ook maar een klein beetje tekst. Het is enorm sterk dat Anouk van der Jeught haar verhaal en boodschap duidelijk over weet te brengen en des te leuker voor de jonge lezertjes, want hierdoor kunnen ze voor het grootste gedeelte zelf het boek lezen. Het is zeker een aanrader voor lezertjes die van dieren houden.


Wat daarbij een enorm leuk weetje is, is dat het verhaaltje gebaseerd is op een gebeurtenis die Anouk zelf heeft meegemaakt. Ik vind het mooi en bewonderenswaardig hoe ze dit heeft weten te turnen naar zo'n sprekend en beeldend prentenboek. De kracht van dit prentenboek zit hem vooral in de eenvoud, waardoor het verhaal goed tot zijn recht komt.


Dit super leuke prentenboek is absoluut een heerlijke en vrolijke aanrader, zeker nu de lente in zicht komt en je waarschijnlijk ook baby eendjes bij vijvers zal aantreffen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


Комментарии отключены.
bottom of page