top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De gelukscoach – Lizette van Geene

Voor kerst feelgoods ben ik nu helemaal te porren! Super veel zin om dit tussendoortje te ontdekken. De verhalenfabriek super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789461098603 | 22 oktober 2023 | 100 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Het ene naar het andere kerstverhaal verschijnt en ik geniet met volle overgave. Natuurlijk kan dit veelbelovende tussendoortje niet achterblijven. Alleen de titel en de vrolijke cover, zijn voor mij een reden om deze novelle te gaan lezen. Op de mintgroene cover zien we een kopje chocolademelk in een kerstmok met daarin kerst zuurstokken en rondom rode hartjes. De titel is een passende typografie toegevoegd. Ik heb ook al Frans Hartenspel van Lizette van Geene met veel plezier gelezen, dus ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Simone is inmiddels dertig en ze besluit dat het tijd is om haar leven over een andere boeg te gooien. Ze is dol op boeken en besluit gelukscoach te worden met een specialisatie in bibliotherapie, want lezen doet genezen. Ze gaat het kerstweekend naar haar ouders in Noord-Frankrijk en besluit dat dit haar kans is om te oefenen met haar familieleden. Al snel ontdekt ze dat ze niet ongestraft in iemands privéleven kan snuffelen...

 

Mijn ervaring: Lizette van Geene heeft een heerlijke, vlotte en levendige feelgood schrijfstijl. Hierdoor leest de heerlijke novelle enorm gemakkelijk en erg fijn. Het verhaal is geschreven vanuit Simone. Simone is een doorsnee vrouw, waardoor je in dit korte verhaal gemakkelijk met het personage mee de verhaallijn in kan gaan. Wel heeft Lizette van Geene me weten te verrassen met de andere personages in het verhaal, met onder andere de aan dementie lijdende broer van de vader.


Het verhaal heeft een leuke verhaallijn waarin een heerlijk vlot en fijn tempo zit. Ze heeft een leuke wending gegeven aan de familie die samen de kerst doorbrengt. Door het gewroet van Simone komt ze dingen over haar familieleden te weten die alles behalve haar zaken zijn. Dit zorgt voor wrijving en de nodige hilariteit. Wel zijn er veel dingen die allemaal in de novelle aan bod komen, waardoor er veel gebeurt. Met leuke humor weet Lizette van Geene er een luchtig en grappig tafereel van te maken.

De gelukscoach is een grappige, leuke en fijne novelle. Lizette van Geene heeft een heerlijke vlotte en luchtige schrijfstijl waardoor het verhaal gemakkelijk en fijn leest. De familie zijn uiteenlopende personages waardoor de kerstdagen van deze familie bijzondere dagen zijn. Ik heb enorm genoten.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page