top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De halve maan – Mary Beth Keane

De cover en de veelbelovende flaptekst maakte me nieuwsgierig. Van Uitgeverij Signatuur kreeg ik de kans deze roman te lezen en recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789056727376 | 20 juni 2023 | 384 pagina's Uitgeverij Signatuur | Prijs 25,99


Voor het lezen:

Alleen al de prachtige cover en de veelbelovende flaptekst maken me nieuwsgierig naar deze roman. De twee halve maan helften op de cover die twee gezichten vormen vind ik een sprekend en intrigerend beeld. Het is het eerste boek van schrijfster Mary Beth Keane dat ik ga lezen, maar aangezien het een New York Times-bestsellerauteur is, heb ik hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Malcom en Jess lijken een goed en fijn leven samen te hebben. Malcom is een knappe en sociale man, die net de kans heeft gekregen het café, de halve maan, waar hij al zijn hele leven werkt over te nemen. Jess is een intelligente en ambitieuze vrouw die hard werkt aan haar carrière als advocaat. Helaas komt Malcom er bij het runnen van het café er al snel achter dat zijn trouwe stamgasten niet staan te wachten op vernieuwing en dat winst maken moeilijk is. Jess heeft een kinderwens die niet wil slagen, wat ze samen ook proberen. De tijd dringt en Jess begint zich af te vragen of dit het leven is waar ze van droomde.

 

Mijn ervaring:

Mary Beth Keane heeft een hele beschrijvende, heldere en meeslepende schrijfstijl. Dit is vergelijking met de meeste andere boeken die ik lees, is dit voor mij in schrijfstijl en manier van lezen even een omschakeling. Toch moet ik zeggen dat deze manier van schrijven me erg bevalt en ook op een bepaalde manier rust en sfeer in het verhaal brengt. Het verhaal heeft een prachtige diepgang en de personages, met name de hoofdpersonages Malcom en Jess, zijn enorm goed weggezet. De andere personages zijn allemaal heel eigen, verschillend en uniek, wat ervoor zorgt dat het erg realistisch en kloppend voelt. Het verhaal is geschreven vanuit een vertelperspectief die Malcom volgt. Hierdoor neemt het verhaal net iets meer afstand van de personages, in plaats van dat het uit het personage zelf geschreven is. Toch weet Mary Beth Keane enorm goed alles te beschrijven en voert ze ons mee door de huwelijkse jaren van Malcom en Jess, waarmee we afwisselend door het heden en het verleden dwalen. Het taboe onderwerp van het geen kinderen kunnen krijgen en de gevoelens en wrijving die het tussen Malcom en Jess creëert heeft Mary Beth Keane op fantastische wijze weten neer te zetten. Ondanks dat het een kabbelend verhaal is, is het wel enorm mooi en intrigerend en blijft de verhaallijn je boeien. Het plot is mooi en verrassend, het was zeker niet wat ik verwacht had. De halve maan is een mooie, intrigerende en meeslepende roman over het huwelijk en een kinderwens die maar niet wil slagen. Mary Beth Keane heeft het taboe-onderwerp op een enorm realistische, sterke en fascinerende en originele wijze in een beschrijvende verhaallijn gezet die een prachtige diepgang kent. Ik heb enorm genoten van deze bijzondere roman.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page