top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De heren van de tijd – Eva García Sáenz de Urturi

Na het luisteren van De stilte van de witte stad en De riten van het water, tijd voor deel drie.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789046173565 | 23 juni 2020 |

Speelduur: 16:36:18 minuten | Uitgeverij A.W. Bruna | Prijs €11,99


Voor het lezen:

Nu ik De stilte van de witte stad en De riten van het water geluisterd heb, is het nu tijd voor het derde deel van deze serie. Na de twee vorige delen zijn mijn verwachtingen hoog gespannen. De combinatie van geschiedenis en een thriller verhaal vind ik een heerlijke combinatie. Ik ben erg benieuwd wat me nu weer te wachten staat.

 

Het verhaal:

Vitoria 2019, er verschijnt een nieuwe roman in de boekwinkels die gelijk een hele grote hit is. De roman heet De heren van de tijd en speelt zich af in de Middeleeuwen. Het boek is geschreven onder het pseudoniem Diego Veilaz.

Vitoria 1192, wanneer de legendarische graaf Diago Vela terugkeert naar huis na een missie van twee jaar, treft hij zijn broer aan. Zijn broer is getrouwd met de vrouw die ooit zijn bruid was.In het heden krijgt profiler en rechercheur Unai López de Ayala weer een flinke reeks gruwelijke moorden voorgeschoteld. De moorden komen overeen met de moorden uit de roman De heren van de tijd. Het onderzoek leidt naar de toren van Nogaro, het fort wordt al eeuwen bewoond door dezelfde familie. Gedurende het onderzoek treft Unai ook een aantal overeenkomsten met zijn eigen verleden. Dit zal een hoop veranderen voor hem en zijn familie.

 

Mijn ervaring:

Het is mooi hoe dat Eva García Sáenz de Urturi je keer op keer met haar geweldige schrijfstijl je weer zo weet te pakken. Ze heeft een hele gedetailleerde, meeslepende en levendige schrijfstijl. Hierdoor weet ze een pakkend en spannend verhaal neer te zetten en weet ze heerlijk in de details te treden met geschiedenisfeiten en subtiele gebeurtenissen die soms een grote invloed op de verhaallijn hebben. Die dynamiek zorgt voor een goed verhaal dat goed in elkaar zit.


Het verhaal volgt zich op de twee voorgaande delen. Ondanks dat het weer een nieuwe zaak is die van start gaat, bouw je wel door de delen heen een lijn op met de privésituatie van Unai en de anderen die met hem aan de zaak werken. Hierdoor krijgen de vaste personages door de delen heen steeds meer finesse en diepgang. Ook doordat er bij iedere moordzaak we ook in het verleden van Unai duiken, zorgt dat voor een rijk en steeds completer beeld van het personage.


Ditmaal volgt er een iets andere zaak dan de twee voorgaande zaken. In de eerste instantie lijken de moorden die gebeuren te maken te hebben met een boek dat pas is verschenen. Naarmate het onderzoek vordert, lijken er toch meer waarheid en historische feiten in de roman te zitten dan ik in eerste instantie gedacht had. Gelukkig maar, want ik had eerst een tijd het gevoel dat ik wat teleurgesteld ging worden met deze verhaallijn. De connecties en ontknopingen in het verleden en de privé situatie van Unai zijn prachtig in de verhaallijn verweven.


De heren van de tijd is weer een spannend, mooi en goed vervolg op de twee vorige delen. Met haar levendige, meeslepende en gedetailleerde schrijfstijl weet Eva García Sáenz de Urturi weer een verrassende, originele en goed doordachte verhaallijn met veel details, twist en verrassingen neer te zetten. Ook de manier hoe dat ze het verleden en de privésituatie van Unai in elke zaak weet te verwikkelen vind ik erg sterk. Op naar deel vier!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page