top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De huizenruil – Noortje Brink

Ik kreeg van Loft Publishing de kans deze thriller te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789047207986 | 08 november 2023 | 103 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij Loft Publishing | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Ik las al eerder met veel plezier de thrillers De pijnboom en Stikheet hierdoor heb ik goede verwachtingen voor haar nieuwste thriller. Van Uitgeverij Loft Publishing ontving ik dit recensie-exemplaar. Dank je wel! Alle covers van Noortje Brink zijn in dezelfde serie van een voruw met de rug naar ons toegekeerd. Ditmaal uitkijkend over de stad Brussel. Ik hoop op weer een mooi en spannend verhaal.

 

Het verhaal:

Anna en Sieb zijn toe aan vakantie, maar omdat hun budget dat niet toelaat besluiten ze van huis te ruilen Zo kunnen ze genieten van een vakantie in een appartement in Brussel. Daar aangekomen, lijkt alles mis te gaan. In de tussentijd trekken de eigenaren van het appartement in Brussel in hun woning in Amsterdam. Dat de vakantie goed is, blijkt al snel het enige positieve. Op de dag van vertrek krijgt Anne slecht nieuws, Sieb gedraagt zich vreemd en het appartement dat er mooi uit zou zien is een bijeengeraapt zooitje. Er verschijnen ongure gasten aan de deur. Al snel dringt het tot Anna door dat ze in de val zijn gelopen. Zullen ze nog veilig thuis komen?

 

Mijn ervaring: Noortje Brink heeft een hele vlotte en levendige schrijfstijl. Haar verhalen en schrijfstijl vind ik persoonlijk wat tussen een thriller en een roman in zitten. Ze weet een goed beeld te schetsen van de omgeving en gebeurtenissen en met haar realistische dialogen brengt ze het verhaal tot leven.


Daarbij kiest Noortje Brink ook altijd voor realistische personages, die niet perfect zijn. Dit zorgt ervoor dat je als lezer gemakkelijk met de personages op kan gaan in het verhaal. Anna en Sieb zijn twee redelijk doorsnee jong volwassenen die net samen zijn.


Het verhaal heeft een mooie spanningsopbouw. Daarbij is het een leuk en origineel verhaal. Ik vind het sterk dat naast de verhaallijn over de huizen en wat hierachter schuil gaat, ook Anna lange tijd iets heftigs voor Sieb verzwijgt, wat ook voor de lezer een lange tijd onduidelijk blijft. Het verhaal neemt leuke wendingen waarmee de Noortje Brink steeds verder de spanning opbouwt. Daarbij vind ik het sterk dat ze aan het einde zorgt dat daadwerkelijk alle losse eindjes duidelijk worden en daarmee het verhaal volledig wordt afgesloten.


De huizenruil is een spannende en leuke thriller/roman. Voor mij persoonlijk zitten de verhalen van Noortje Brink hier een beetje tussenin. Het verhaal leest heerlijk vlot en is levendig geschreven, daarnaast zit er een mooie spanning in de verhaallijn die op sterke wijze wordt opgebouwd. Het verhaal wordt goed en volledig afgerond.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page