top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De kleine engel die geluk bracht – Marianne Busser & Ron Schroder

Ik zag dit prachtige boek in bibliotheek Eindhoven liggen. De prachtige illustratie op de cover sprak me zo aan dat dit boek gewoon gelezen moest worden.

Nederlands | Hardcover | 9789000353491 | Druk: 1 | november 2017 | 32 pagina's | Uitgeverij Van Holkema & Warendorf


Beschrijving:

Na schooltijd loopt Roos met haar zelfgemaakte kerststukje naar huis. Als ze langs de kleine huisjes bij de haven loopt, ziet ze hoe een oude man aan het sneeuwruimen is. Roos heeft de man al vaker gezien. Hij heeft een bruinverbrand gezicht vol rimpels en hij kijkt vaak een beetje verdrietig. Roos vindt dat heel erg. Ze besluit om haar kerststukje aan de man te geven. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap.

Een heerlijk winterverhaal met een warme boodschap, om samen te lezen voor een knisperend haardvuur of lekker knus op de bank. Met illustraties van Mark Janssen.

 

Voor het lezen: Door de prachtige illustratie van Mark Janssen op de cover, werd ik zo aangetrokken dat ik dit boek enorm graag wilde lezen en bekijken. Er is een vaag huisje in het donker te zien met een omgeving waarin het sneeuwt. Achter het raam met gordijn waar licht brand waait een oude schippersman met een katje naar een klein meisje dat buiten in de sneeuw staat naar de man.

De titel 'De kleine engel die geluk bracht' kan niets anders dan een heel mooi en lief verhaal worden.


Conclusie:

Het verhaal is echt prachtig! De mooie illustraties van Mark Janssen versterken echt het verhaaltje.

Het is een heel leuk, lief en hartverwarmend verhaal, helemaal passend bij deze tijd van het jaar.

Dit voorleesverhaal zal zeker te weten veel kinderen en ouders weten te raken. Mij in ieder geval wel. Zoals je gewend bent bevatten de illustraties van Mark Janssen hele mooie subtiele details, waardoor dat je naar de pagina's kan blijven kijken. Hij weet zeker met zijn illustraties de emoties en het gevoel van het verhaal te versterken.


Er zit een heel mooi moraal verwerkt in het verhaaltje. Of jonge kinderen dit al gelijk zullen oppikken, vraag ik me af, maar mij wist het in ieder geval enorm te raken.

Ik raad dit prachtige boek zeker aan!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page