top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De kracht van betekenis – Emily Esfahani Smith

Van Uitgeverij Rainbow kreeg ik de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789041715135 | 22 mei 2023 | 272 pagina's Uitgeverij Rainbow | Prijs €10,00


Voor het lezen:

Dit boek stond al geruime tijd op mijn verlanglijstje als een boek dat ik wilde lezen. Ik ben dol op non-fictie boeken rondom persoonlijke ontwikkeling, zingeving en gelukkig leven. Toen ik zag dat Uitgeverij Rainbow het boek opnieuw uitgebracht heeft, zag ik dat als dé kans om eindelijk het boek te gaan lezen. Ik heb hoge en goede verwachtingen van het boek. De schrijfster, Emily Esfahani Smith, ken ik nog niet, maar aangezien haar boek hoog staat aangeschreven en zelfs een internationale bestseller is geworden, moet hij goed zijn.

 

Het verhaal:

De mensen op de wereld lijken massaal op zoek te zijn naar geluk. Maar de mensen voelen zich vervreemd, doelloos en soms zelfs wanhopig. Wat maakt het leven de moeite waard? Volgens Emily Esfahani Smith, die hier onderzoek naar deed, zit dat in betekenis. Aan de hand van de vier pijlers laat Emily Esfahani Smith weten hoe je ook betekenis aan je leven kan geven.

 

Mijn ervaring:

Het boek begint met een heldere en persoonlijke inleiding van Emily Esfahani Smith, waarin ze je met haar persoonlijke verhaal nieuwsgierig weet te maken en staat te springen om met haar mee te gaan in de zoektocht naar geluk, zingeving en betekenis. Het boek is helder en duidelijk geschreven. Ze weet met haar verhaal echt tot de kern te komen. Wel merk ik, dat haar kennis en inzichten tijd van bezinning nodig hebben. Waardoor het niet een boek is, dat je vluchtig wegleest.


Daarna volgt haar zoektocht en verhaal. Ze weet enorm heldere en duidelijke wetenschappelijke onderzoeken, persoonlijke verhalen en haar eigen inzichten te delen. Aangezien ze haar verhaal enorm scherp weet te onderbouwen, hang ik echt aan haar lippen over de kennis, inzichten en informatie die ze deelt. Al vrij snel doet ze de ontdekking van de zoektocht naar zin in het leven veel meer opbrengen naar persoonlijk geluk. De betekenis en zingeving van je leven is te bereiken door middel van de vier pijlers.

- Relaties met anderen

- Het nastreven van een doel dat bijdraagt aan de samenleving

- Begrijpen van onze ervaringen en onze sleutelmomenten

- Verbinding zoeken met iets dat groter is dan onszelf.


Emily Esfahani Smith weet deze vier pijlers enorm goed te onderbouwen en deelt haar kennis hoe je deze vier pijlers ook in je eigen leven kan inzetten. De kennis en inzichten die ze hierbij deelt zijn voor mij echt eyeopeners. Ook zie ik door haar duidelijke inzichten ook direct in hoe ik dit in mijn eigen leven kan bewerkstelligen.


De kracht van betekenis is een mooi, origineel en bijzonder sterk onderbouwd verhaal over de kracht van betekenis en zingeving in je leven. Aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken, persoonlijke verhalen en de ruime kennis en inzichten, weet Emily Esfahani Smith je te overtuigen dat zingeving en betekenis voor iedereen haalbaar is. Het is een prachtig verhaal, waarmee Emily Esfahani Smith echt tot de kern weet te komen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page