top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De kracht van Elena – Petra Doom

Na het lezen van deel 1, Het lied van Ariane, wilde ik zeker het vervolg van deze geweldige serie lezen. Ik kreeg de kans van uitgeverij Hamley Books om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Hardcover | 9789464510942 | Druk: 1 | 17 november 2022 | 360 pagina's | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €20,99

Voor het lezen:

Na het lezen van het eerste deel, Het lied van Ariane, wilde ik niets liever dan ook van het tweede deel gaan genieten. De cover sluit prachtig aan op het paarse eerste deel, hierdoor vormen de twee delen echt een geheel en zijn ze toch goed van elkaar te onderscheiden. Petra Doom heeft me met het vorige deel enorm weten te verrassen en daardoor zijn nu voor het tweede deel de verwachtingen ook hoog gespannen. Het is inmiddels wel enige tijd geleden dat ik het eerste deel las, dus ik ben benieuwd hoe snel ik weer in het verhaal zit.

 

Beschrijving:

De strijdgroep heeft een groot verlies geleden, een Sirene heeft bezit genomen van Lorcan, een van de leden van de groep. Elena heeft het gevoel dat ze gefaald heeft. Hoe kan ze zich bewijzen als ze niet meer deel mogen nemen aan de jacht op de onderwereld. Ariane heeft inmiddels haar gave en Lied van Kracht gevonden, maar haar gave wordt vervloekt. Zonder haar zou de Sirene nooit bezit hebben genomen van Lorcan. Kan ze bewijzen dat haar gave ook ten goed kan worden ingezet? Kan ze Lorcan redden?

 

Conclusie:

Aangezien het enige tijd geleden was dat ik deel 1 van deze serie las, merkte ik wel dat het even duurde voordat ik terug in de verhaallijn zat.

Toch was de verhaallijn wederom enorm sterk. Eigenlijk vanaf het begin van het verhaal zit de spanning in het verhaal die met ups en downs alleen maar verder oploopt. Het verhaal neemt veel onverwachte wendingen, die ook heerlijk de spanning in het verhaal houden.


Petra Doom heeft de perfecte schrijfstijl voor een young adult fantasy. Ze schrijft heerlijk vlot en krachtig, weet goed de personages uit te werken en er gevoel in te leggen en houdt het tempo er heerlijk in. Het voordeel van een serie is, vind ik, dat de personages zich nog verder uitdiepen en evolueren. Je leert ze steeds beter kennen, wat voor de beleving van het verhaal echt in zijn voordeel werkt. Daarnaast zit het verhaal vol 'puzzelstukjes' waardoor je als lezer ook echt nieuwsgierig bent en meedenkt over hoe de vork in de steel zit. Ik kan dat soort elementen in een verhaal enorm waarderen. Ook de mythologische elementen en de muziek maken de verhaallijn bijzonder en origineel.


Ik heb enorm genoten van het nog spannendere tweede deel van deze fantasy young adult. Deze serie is origineel, bijzonder en erg spannend. Wel raad ik je aan bij het eerste deel, Het lied van Ariane, te beginnen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page