top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De kunst van positief denken – Caitlin Margaret

Dit boek lag al lange tijd op mijn nog te lezen stapel. Hoogste tijd om er eens in te duiken.

Nederlands | Paperback | 9789044760101 | Druk: 1 | september 2021 | 160 pagina's | Uitgeverij Deltas | Prijs €18,95


Voor het lezen:

Dit boek stond al een lange tijd klaar om te gaan lezen. Gelukkig is het dan nu tijd om aan dit boek, waarvan ik hoge verwachtingen heb te beginnen. De warm gele cover heeft een hele vrolijke en positieve uitstraling. De illustratie van de zon weet dit natuurlijk nog meer te versterken. Verder is de cover heel minimalistisch, wat ik bij dit soort boeken enorm kan waarderen. Het is geen dik boek, dus ik verwacht een helder, kort en concreet boek waarin ik technieken leer en mijn positief denken kan vergroten.

 

Het verhaal:

Door middel van de kracht van positief denken kan jij jezelf transformeren tot de beste versie van jezelf. De basis van alles begint bij positieve gedachten. Dit boek geeft je de mentale handvatten om je negatieve denkpatronen om te buigen, je motivatie te herpakken en los te komen uit de dagelijkse gang van zaken. Met heldere adviezen, concrete oefeningen en onderlegde theorie ga je aan de slag om jezelf te leren accepteren en een duurzame innerlijke verandering tot stand te brengen en leer je het stellen van realistische doelen.

 

Mijn ervaring:

Het boek heeft een hele heldere opbouw. Ieder hoofdstuk begint met een hele inspirerende quote.

Wat me ook gelijk opvalt is dat er ook veel aandacht aan de vormgeving van het binnenwerk is gestoken wat het leesplezier zeker bevordert.


Het verhaal begint met het leggen van de basis voor je positieve mentale houding. Het boek bestaat uit korte alinea's en veel korte paragrafen, waardoor dat het prettig leest en overzichtelijk blijft. Na ieder stuk met een flinke dosis uitleg en onderbouwing komt er een onderdeel 'Nu is het jouw beurt'. Waarbij je zelf aan de slag gaat met de opgedane kennis en die toe gaat passen op jouw leven. Dit onderdeel varieert van een schrijfopdrachten, visualisaties en doe-opdrachten. Op deze manier ga je met het boek stapje voor stapje aan de slag om meer te gaan leven vanuit positieve gedachten. Ook krijg je goede kennis over het verband tussen je hersenen en positiviteit, leven volgens je eigen waarden, tot actie komen en positiviteit koesteren. Het hele verhaal is helder, concreet en vlot geschreven, waardoor het gemakkelijk te volgen is.


Wat maakt dat ik het boek gelijk ga waarderen, is dat dit absoluut geen 'Fake it will you make it' verhaal is, of het negeren van de realiteit, of een manier om alles goed te praten. Caitlin benadrukt overduidelijk dat ook de moeilijke en negatieve gedachtes moeten worden gevoeld en daar aandacht aan moet worden besteed. Ze laat je duidelijk zien hoe dat je met dit soort momenten of tegenslagen wel veerkrachtig kunnen omgaan.


Het is een heel inspirerend, helder en concreet boek. Buiten de nodige kennis en onderbouwing, staan er ook concrete oefeningen in waar je echt wat mee kan. Voor iedereen die een positieve mindset wil creëren en meer veerkracht is dit boek zeker een goede aanrader.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page