top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De laatste halte – Casey McQuiston

Dit boek stond op mijn verlanglijstje zodra ik 'm zag verschijnen, nu ik hem in de bibliotheek als luisterboek langs zag komen greep ik gelijk mijn kans.

Nederlands | Luisterboek | 9789020542608 | april 2022 | Verteller: Robin Virgine | Zomer & Keuning


Voor het lezen:

Dit boek stond op mijn verlanglijstje zodra ik 'm zag verschijnen, nu ik hem in de bibliotheek als luisterboek langs zag komen greep ik gelijk mijn kans. Het eerdere boek van Casey McQuiston "Rood, wit, koningsblauw" vond ik erg leuk. Dus ik was enorm benieuwd naar dit boek met ditmaal 2 vrouwelijke hoofdrolspelers. De cover is in ieder geval heel aantrekkelijk door de illustratie van 2 meisjes die elkaar bij de metro zien. De titel in het wit valt enorm goed op.

 

Het verhaal:

August verhuist naar New York. Ze gelooft niet in het lot en de overdreven liefde uit films, daarnaast stelt ze zich ook niet echt sociaal op. Maar dan ontmoet ze een enorm leuk meisje in de metro. Jane, een mysterieuze en charmante vrouw, weet haar dag op te vrolijken. Er is alleen één probleem: Jane ziet er niet alleen uit als een rockster uit de jaren '70, maar blijkt ook uit de jaren '70 te komen. Ze zit al jaren vast in de metro. August wil niets liever dan dit mysterie oplossen en de vrouw helpen.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal ingesproken door Robin Virgine, die een prettige vertelstem en tempo heeft. Daarnaast heeft Casey McQuiston een redelijk vlotte en krachtige schrijfstijl.


Het duurde even voordat de verhaallijn me echt te pakken had, maar op een of andere manier door het bizarre verhaal bleef ik toch nieuwsgierig genoeg om te willen weten hoe het verhaal verder zou gaan. Casey heeft een ruime diversiteit aan verschillende karakters in het verhaal weten te brengen, wat het verhaal voor mij wel een heerlijk ruime kijk op de wereld geeft.

Het hoofdkarakter August was heel ver uitgediept. Je krijgt als luisteraar een goed beeld wat er door haar heen gaat, al is het karakter soms wel wat zwaar op de hand. Gelukkig heeft Casey McQuiston ook de nodige humor in het verhaal verweven waardoor ze toch weer op tijd de luchtigheid in het verhaal terug brengt.


Het is leuk dat ze het plot zo weet op te brengen dat 2 belangrijke dingen voor August in haar tijdlijn samen komen, dat is wel een mooi element dat de spanning verhoogt. Ook al was het einde enigszins voorspelbaar, toch was het leuk hoe uiteindelijk de puzzelstukjes weer goed samen kwamen.


Deze leuke en originele LGBTQIA+ feelgood is een goede aanrader om zeker eens te lezen of te luisteren. Ik kijk in ieder geval uit naar het volgende boek van Casey McQuiston.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page