top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De lady in de toren – Laura Frantz

Ik kreeg van KokCentrumboeken en als ambassadeur van Tijdloze liefde de kans deze veelbelovende historische roman te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789029734066 | 11 mei 2023 | 400 pagina's KokBoekencentrum | Prijs €24,99


Voor het lezen:

Bij deze mooie historische roman, wist de cover al direct mijn aandacht te trekken. De blik en houding vrouw in een Schotse kledij en een ruig landschap roept bij mij de verwachting op van een verhaal over een krachtige vrouw. Ik weet erg weinig over deze tijdsperiode in Schotland, het vooruitzicht dat deze historische roman voor een groot deel gebaseerd is op historische feiten, maakt mij extra nieuwsgierig naar het verhaal en om meer te leren over deze periode in de geschiedenis. De schrijfster Laura Frantz ken ik nog niet, dus ik ben erg benieuwd naar haar schrijfstijl.

 

Het verhaal:

1715, Schotland, Lady Blythe Hedley moet halsoverkop vluchten wanneer haar vader wordt uitgeroepen tot vijand van de koning. Ze klopt aan bij Wedderburn Castle en vraagt onderdak aan Everard Hume, die net zijn vader verloren heeft. Ze duikt onder in de toren van Wedderburn Castle in Schotland. In Wedderburn Castle wonen zeven zoons en veel bedienden. Hierdoor blijft de aanwezigheid van lady Blythe Hedley niet lang geheim. Everard Hume heeft het zwaar na het overlijden van zijn vader, hij heeft problemen met zijn broer die zich in gevaarlijke politieke bochten wringt, moet een kasteel zien te onderhouden en zijn jongste broertje heeft het erg zwaar na het overlijden van hun vader. Het zou beter zijn als Lady Blythe Hedley zo snel mogelijk het kasteel verlaat, maar Lady Blythe Hedley doet iets met hem. Maar wie kan lady Blythe Hedley echt vertrouwen?

 

Mijn ervaring:

Laura Frantz heeft een perfecte schrijfstijl voor een historische roman. Ze schrijft levendig, vol passie en weet op de juiste momenten dingen perfect te beschrijven. Hierdoor kan je helemaal opgaan in het Schotse landschap, het kasteel, de kledij en de politieke schommelingen van deze periode.


De personages en met name het hoofdpersonage Lady Blythe Hedley op prachtige wijze neer te zetten, waardoor je zonder moeite met haar mee kan gaan in het verhaal. Lady Blythe Hedley is een uniek personage voor deze tijd, haar geleerdheid en analytische vermogen en het feit dat ze haar woord klaar heeft is natuurlijk uitzonderlijk voor deze tijd. Hierdoor krijg je als lezer snel bewondering voor deze krachtige en sterke vrouw.

Daarbij wisselt het perspectief ook naar Everard Hume, die op zijn eigen wijze uniek en sterk is neergezet. Door deze wisseling in perspectief weet Laura Frantz ook een mooie spanning tussen de personages neer te zetten.


De verhaallijn is sterk en veelzijdig en dat maakt dat het verhaal enorm boeiend blijft om te lezen en ook diepgang krijgt. Door alle wendingen en gebeurtenissen blijft het verhaal bijzonder, mooi en enorm boeiend om te lezen. Ik kan er dan ook geen genoeg van krijgen en heb het boek in twee dagen uitgelezen. Daarbij is het echt een verhaal waar je helemaal in opgaat en het verhaal voor je ziet. Je waant je echt even in de 18e eeuw in Schotland. Ook de wisseling van spanning, romantiek, en intriges, zorgen dat je als lezer echt nieuwsgierig blijft en daarmee weet Laura Frantz naar het plot toe een prachtige spanningsboog op te bouwen. Het plot wist me dan ook te verrassen.


De lady in de toren is een levendige, mooie en boeiende historische roman. Het verhaal bevat een sterke en veelzijdige verhaallijn die zowel spanning, romantiek als intriges bevat. Door de wisseling van de twee hoofdpersonages weet Laura Frantz ook een prachtig spanningsveld op te bouwen. Het is echt een boek waar je op gaat en je even in de 18e eeuw in Schotland waant. Ik heb enorm genoten van het mooie verhaal. Een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page