top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De liefdesdeal – Lydian Coppus

Voor een heerlijke feelgood (zeker als er dieren in voorkomen) ben ik dag en nacht bereikbaar. Ik kreeg van LS Amsterdam en Zin in feelgood deze nieuwe e-only te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | E-book | 9789021039954 | 09 maart 2023 | Adobe ePub Uitgeverij LS Amsterdam | Prijs 2,49


Voor het lezen:

Bij de aankondiging van deze nieuwe e-only wist ik gelijk dat ik dit boek moest lezen. Een heerlijke feelgood boordevol humor, spice en dieren. Dat is me dus op het lijf geschreven. Dit is mijn eerste kennismaking met Lydian Coppus, dus ik ben enorm benieuwd en nieuwsgierig naar haar schrijftalent. De cover van de feelgood is absoluut feelgood en door de lila kleur, vrolijke vormgeving met hond enorm uitnodigend. Ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal: Casper, een knappe fiscalist, heeft om zijn hart een grote muur gebouwd. Zijn leven bestaat enkel uit werken. Wanneer zijn zus hem onverwachts opzadelt met haar puppy en met de noorderzon is vertrokken, zit Casper met een probleem, want voor een hond heeft hij geen tijd, zeker niet omdat hij over twee dagen naar New York vertrekt om een miljoenendeal te sluiten. Een hondenoppas vinden blijkt zo halsoverkop ook een onmogelijke opgave, uiteindelijk is zijn oplossing Linde te vragen, de eigenaresse van een dierenwinkel. Linde is alles wat hij niet zoekt in een vrouw en toch krijgt hij haar na hun ontmoeting niet meer uit zijn hoofd. Linde kan haar pret niet op als een man, compleet in maatpak ongemakkelijk met een puppy in haar winkel verschijnt. De aantrekkingskracht tussen de twee tegenpolen is direct aanwezig. Casper blijft bij zijn stugge houding dat een relatie niets meer is dan een zakelijke transactie. Kan Linde hem overtuigen dat liefde veel meer is?

 

Conclusie:

Bij het lezen van de eerste paar regels, wordt je echt het verhaal ingezogen. Het is zo vlot, krachtig en levendig geschreven dat je het verhaal van Linde en Casper helemaal voor je ziet. Het verhaal is vanuit beide personages geschreven, zodat je als lezer je in beide personages perfect kan verplaatsen. Dit heeft Lydian enorm goed gedaan, want ondanks dat de personages een contrast van dag en nacht zijn, kan ik me in beide compleet inleven en mee gaan. Niet enkel Linde en Casper zijn geweldig neergezet, ook de andere personages zijn stuk voor stuk uniek en sterk. De verhaallijn is origineel, leuk en spat uit elkaar van de nodige humor en heerlijke wendingen. Het verhaal kent heerlijke ups en downs, maar het blijft een heerlijk luchtig en goed verhaal waar de spanning goed in blijft. Ook mijn liefde voor Komhier (de doldwaze puppy) weet vanaf het eerste moment mijn hart te veroveren. Het is een feelgood met een heerlijke opbouw van spanning naar het plot. Hoe zal het aflopen? Het verhaal kent absoluut een spetterend en knallend feelgood einde, waardoor je het verhaal met een big smile dichtslaat. De liefdesdeal, is echt een pareltje van een feelgood dat barsten vol humor en spice en dierenliefde zit. Het is zo levendig geschreven waardoor je compleet in het verhaal op gaat en het verhaal ook tijdens het lezen voor je ziet afspelen. Deze feelgood is absoluut een aanrader en ik sta dan ook te stuiteren om in de toekomst meer van Lydian Coppus te lezen, want ze heeft me overtuigd van haar schrijftalent.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page