top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De liefdesverklaring – Tina van Dijk

Ik kreeg van Loft Publishing de kans het tweede deel van deze historische roman te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789047207719 | 30 augustus 2023 | 136 pagina's | Adobe ePub | Loft Publishing | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Na het lezen van De aanstelling ben ik erg benieuwd na hoe dit prachtige verhaal zich gaat vervolgen. Hoe gaat het verder met de zwangere Kaatje en hoe gaat het verder met Daphne en haar stiekeme affaire. Ik kan niet wachten om hier weer van te gaan genieten. De cover sluit prachtig aan op deel één. Ditmaal is het landhuis vanaf een andere kant en in sneeuw gehuld. Hopelijk gaat Tina van Dijk me weer verrassen.

 

Het verhaal:

Het tweede deel van een historische feelgood serie over de geheimen van Landgoed Rosenthal.


1912, Kaatje.

Ze kan haar zwangerschap niet langer verborgen houden. Gelukkig is Thomas coulant en belooft hij haar dat ze op het landgoed, ook na de geboorte van haar kind, mag blijven als kinderjuffrouw. De vrouw van de baron is tegelijkertijd zwanger, helaas verloopt die zwangerschap anders dan gepland. Dan gebeurt het ondenkbare...

Daphne, heden.

Daphne keert door omstandigheden terug naar het Landgoed Rosenthal om voor haar opa die steeds verder achteruit gaat te zorgen. Op deze manier kan ze een oogje in het zeil houden. Dit ziet Daphne ook als een kans om meer onderzoek te doen naar de geschiedenis van het landhuis.

 

Mijn ervaring: In het tweede deel vervolgen de verhaallijnen van zowel Daphne als Kaartje. Beide personages zijn al in het eerste deel op sterke wijze neergezet. In het tweede deel zie je beide vrouwen door de gebeurtenissen die ze meemaken, met name Kaatje, enorm groeien en evolueren. Ik vind het mooi hoe Tina van Dijk twee enorm sterke vrouwen heeft weten neer te zetten, die toch eigen en uniek zijn. Hierdoor kan je beide personages ook perfect uit elkaar houden.


De verhaallijn sluit mooi aan op deel één en al snel waan ik me weer compleet in het verhaal. Tina van Dijk heeft dan ook een heerlijke vlotte, levendige en beschrijvende schrijfstijl, waardoor je in het verhaal op gaat. Zeker de verhaallijn van 1912, van Kaatje kan je helemaal voor je zien. Wat me wel enorm wist te verrassen waren de wendingen en gebeurtenissen die het verhaal van beide lijnen nam in het tweede deel. Beide lijnen grepen me aan en waren heftig. Dit zorgde er wel voor dat ik het tweede deel niet los kan laten en in één keer heb uitlezen. Helaas blijft er nog een hoop onduidelijk aan het einde, dus ik hoop dat snel deel drie gaat volgen.


De liefdesverklaring is een verrassend, origineel en super sterk vervolg op De aanstelling. De vrouwen evolueren op krachtige wijze en beide verhaallijnen nemen wendingen die je niet ziet aankomen. Daarbij is het zo levendig, vlot en mooi beschreven dat je je compleet op Landgoed Rosenthal waant. Helaas eindigt het met een open einde en wil ik nu enorm graag deel drie lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page