top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De Magische wereld van Charlie 1 – Audrey Alwett

Vol verwachting ga ik dit boek luisteren tijdens mijn dagelijkse heerlijke boswandelingen. Het moet een verhaal zijn in het straatje van Nevermoor en Harry Potter, dus ik heb hoge verwachtingen van het luisterboek.

Nederlands | Hardcover | 9789024593866 | Druk: 1 | juli 2021 | 352 pagina's | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff


Beschrijving:

Het Franse antwoord op Harry Potter en Nevermoor: De magische wereld van Charlie

Laat je betoveren door De magische wereld van Charlie, een nieuwe serie van Audrey Alwett. In Leerling-toveraar, het eerste deel van de serie, neemt de auteur je mee naar een magisch universum vol humor, spreuken en bijzondere avonturen.


Charlie Vernier is een doodgewone tiener. Tenminste, als je niet meerekent dat zijn school in een oude lucifersfabriek is gehuisvest, zijn moeder er de directeur is en zijn knorrige kat meer in de smiezen heeft dan de meesten van Charlies leeftijdsgenoten. Op een dag ontdekt Charlie dat zijn grootmoeder, die vijf jaar geleden op mysterieuze wijze is verdwenen, een briljante tovenares was. En hij zou zelf weleens iets te maken kunnen hebben met haar verdwijning. Om zijn oma te vinden, zit er niets anders voor hem op dan tovenaarsleerling te worden. Maar in de tovenaarswereld staat er een oorlog op uitbreken. Verschillende partijen zijn uit op de zeldzaamste stof die er bestaat: magie. Lukt het Charlie om zijn oma te redden voor de oorlog uitbreekt?

 

Voor het lezen:

De cover is uitnodigend en is prachtig geïllustreerd. De typografie van de titel sluit aan bij de illustraties waardoor dat ze een mooi en krachtig geheel vormen. Op de voorzijde is veel te zien aan illustraties, zoals boeken, een kat op een fauteuil, een zandloper met daarbij een duister personage en een oud gebouw, dit alles is verbonden met takken die alle kanten op groeien. Het maakt me enorm nieuwsgierig naar het verhaal.


Tijdens het lezen:

Het duurde even voordat ik lekker in het verhaal zat. Waardoor dat kwam dat weet ik niet precies. Misschien omdat ik alle gebeurtenissen en de personages nog een plekje moest geven.


Conclusie:

Ondanks dat het even duurde voordat ik lekker in het verhaal zat, was het een heel leuk, spannend en magisch avontuur. De magische wereld van Charlie kwam uiteindelijk echt tot leven. In het verhaal komen hele verschillende karakters voor, waardoor er echt een grote variatie is aan persoonlijkheden. Ook de vriendschap tussen Charlie en Sapodilla en hoe deze zich ontwikkeld is enorm leuk gedaan.

De verhaallijn is goed opgebouwd, er zitten veel onverwachte wendingen in het verhaal waardoor het verhaal spannend blijft. Charlie is nog niet bekend met de magische wereld en de magie, waardoor er op een leuke manier ook gelijk ons dingen worden uitgelegd over de magische tovenaarswereld waarin we zijn beland. Naarmate het verhaal vorderde des te beter kwam ik in het verhaal en vond ik het verhaal ook sterker en levendiger worden.

Het was een enorm leuk en magisch verhaal wat me heeft weten te verrassen. Ik zou het zelf nog niet qua niveau op Harry Potter en Nevermoor willen plaatsen, maar ik ben wel benieuwd nu ik in het verhaal zit wat deel 2 gaat brengen. Dus die ga ik zeker lezen of luisteren zodra deze verschijnt.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️


5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page