top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De match-serie 3 - De perfecte match – Linda Babel

Ik kreeg van De Verhalenfabriek de kans om deze feelgood novelle serie te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789461098276 27 augustus 2023 100 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Na het lezen van De matchmaker en Mismatch sta ik te popelen om de ontknoping. Hoe zal het aflopen in de liefde met Nina, Kristel en Annet? Zullen zij hun grote liefde en hun geluk vinden? Ik hoop weer een verrassend, nieuw en leuk verhaal. De cover sluit perfect aan op de twee voorgaande delen. Deze is absoluut mijn favoriet in het donkerblauw. Zeker met de illustratie van de man die zijn armen om een sexy vrouw slaat en het roze dat nu echt knalt is erg uitnodigend.

 

Het verhaal:

Het zit Nina niet mee, het wil haar niet lukken om dé perfecte man voor haar zus Annet te vinden. En is Steve, haar vriend, wel echt te vertrouwen? Buurman Leon staat in ieder geval altijd voor haar klaar en maakt ook iets in Nina los. Ze gaat op onderzoek of Steve haar bedriegt. Dan denkt Steve haar te verrassen met een vliegtuigreisje naar Parijs, precies op het moment dat Leon zijn nieuwe zaak opent. Nina staat voor een moeilijke keuze. Haar besluit heeft namelijk grote gevolgen. Kan Nina het weer goedmaken en zal het haar nu wel lukken dé man voor Annet te vinden?

 

Mijn ervaring: Het derde deel sluit perfect aan op het tweede deel en aangezien ik direct verder lees, gaat het verhaal voor mijn gevoel moeiteloos verder. Toch weet Linda Babel in de derde novelle weer een nieuwe en verrassende wending aan de verhaallijn te geven. Het is leuk hoe de verschillende personages door de delen heen groeien en evolueren. Met name Nina en Leon groeien in mijn ogen echt. Bijzonder sterk is dat personage Steve, die me direct in deel één al de kriebels gaf, nu in het derde deel zijn ware aard wordt onthuld. Dit heeft Linda Babel erg knap gedaan. Ook de spanning tussen Nina en Leon weet Linda Babel bijna tastbaar te maken. In het derde deel neemt de verhaallijn weer een wat positievere en betere wending dan in deel twee. Toch weet Nina met haar leugens, en voor de lezer met de nodige hilariteit, weer een grote puinhoop van de dingen te maken. De wending met haar baan vond ik een sterke en verrassende toevoeging aan de verhaallijn. Tot aan het plot weet Linda het verhaal sterk te maken en zoals je mag verwachten bij een feelgood, krijg je met het derde deel als afsluiting de kers op de taart. De perfecte match is het derde en laatste deel van een enorm leuke en hilarische feelgood serie. Ik vind het mooi hoe de personages in de korte novelles evolueren en dat gedurende de drie delen, Linda Babel die verrassende leuke en goede verhalen heeft weten neer te zetten. In deel drie worden alle vragen beantwoord en sluit de serie af met een prachtig feelgood einde. De serie is absoluut een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page