top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De match-serie 1 - De Matchmaker – Linda Babel

Ik kreeg van De Verhalenfabriek de kans deze feelgood novelle te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789461098238 | 27 augustus 2023 | 100 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Weer nieuwe leespret van Linda Babel, aangezien haar vorige novelle Bella Eliá me zo goed bevallen was, ben ik enorm nieuwsgierig en heb ik hoge en goede verwachtingen van haar nieuwe feelgood novelle serie. De vrolijke illustratieve cover, van een vrouw die een man om de nek vliegt is erg uitnodigend. Ik hoop op een heerlijk, vermakelijk en luchtig verhaal.

 

Het verhaal:

Nina pakt flink uit en hoopt op een heerlijk en spannend avondje met Steve, een knappe coassistent uit Den Haag. Helaas verloopt haar avond heel anders dan gepland. Door een ongelukkig ongeval breekt ze haar been en is ze 6 weken aan huis gekluisterd. Om haar tijd door te komen, bedenkt ze een geniaal plan. Ze gaat op zoek naar een leuke man voor haar oudere zus Annet die een grote babywens heeft. De buurman wil haar helpen, maar vraagt haar in ruil om een gunst. Nina kan hem niet uitstaan, maar zijn aanbod is wel heel verleidelijk.

 

Mijn ervaring: Voordat je er erg in hebt zit je compleet in dit super leuke en heerlijke verhaal van Nina. Het is enorm luchtig, levendig en fijn geschreven, waardoor de novelle echt leest als een feest. Daarbij weet de heerlijke humor van Linda Babel het verhaal nog meer te verrijken.


De personages en met name Nina zijn enorm leuk en goed neergezet. Nina weet met haar onnozele gedrag de meest bizarre situaties te creëren. Haar vriend geeft me direct de kriebels en buurman Leon heeft mijn interesse meer dan gewekt. De korte verhaallijn kent enorm leuke wendingen en gebeurtenissen. De novelle bevat voor een kort verhaal precies genoeg aan verhaallijn en diepgang waardoor het mooi in balans is. Helaas is de novelle veel te snel uit. Aan het einde van de novelle blijven nog veel dingen onbeantwoord, dus ik kijk enorm uit naar deel twee.


De matchmaker is een heerlijk, luchtig en enorm leuk eerste deel van een nieuwe feelgood novelle. Je wordt gemakkelijk mee de verhaallijn ingetrokken en het is erg fijn en goed geschreven, de heerlijke humor maakt het verhaal tot een feest. Wel eindigt het verhaal met een open einde, dus hopelijk snel door met deel twee. Super leuke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page