top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De monnik die zijn Ferrari verkocht - Robin Sharma

Dit boek staat al ruime tijd op mijn verlanglijstje. Aangezien ik hem als tips op mijn luisterboeken app kreeg, is dit denk ik het moment om ervan te gaan genieten.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789043932790 | 04 april 2024 Kosmos uitgevers | Prijs €15,00


Voor het lezen:

Dit boek staat al super lang op mijn verlanglijst, maar ik kwam er alsmaar niet aan toe om aan dit boek te beginnen. Nu ik het boek als luistertip in mijn boekenapp kreeg, denk ik dat dit een teken is dat ik echt dit boek moet gaan beluisteren. Ik heb al veel enthousiaste en lovende woorden over het boek gehoord en gelezen, dus mijn verwachtingen zijn dan ook erg hoog.

 

Het verhaal:

Succesvol advocaat Julian Mantle, leeft een onevenwichtig leven en krijgt een hartaanval die hem bijna fataal wordt. Zijn fysieke en emotionele instorting zetten hem ertoe zijn leven onder ogen te zien. Hij start een zoektocht naar betekenis. Hij beschrijft openhartig zijn inspirerende verhaal hoe je met moed, evenwicht, overvloed en vreugde kan leven.

 

Mijn ervaring:

Het luisterboek is ingesproken door Jurjen van Loon, die een fijn stemgeluid en prettige spreekstem heeft. Hij weet het verhaal heel vlot en natuurlijk op je over te brengen. Robin Sharma heeft dan ook een vlotte, levendige en natuurlijke schrijfwijze en het verhaal wordt dan ook in dialoogvorm op je overgedragen. We luisteren namelijk na het levensverhaal van Julian Mantle die hij aan zijn vriend doet.


Het verhaal heeft daarom een leuke invalshoek waardoor het voelt alsof je bij het gesprek van de twee vrienden aan tafel zit. Het verhaal is opgebouwd uit de verschillende levenslessen die Julian Mantle tijdens zijn zoektocht opdoet. Aan het einde van ieder hoofdstuk worden de meest belangrijke punten nogmaals opgesomd, waardoor je alles helder op een rijtje hebt.


Ondanks dat het voor mij al bekende levenslessen zijn, is het soms wel even goed om deze terug te horen en je opnieuw te laten stilstaan bij de manier waarop je leeft en handelt en of dit de manier is waarop je zou willen lezen. Ik denk dat het boek voor velen echt eye-openers zal geven en na het beluisteren of lezen van het boek anders naar het leven gaan kijken.


De monnik die zijn Ferrari verkocht is een inspirerend, motiverend en helder verhaal over Julian Mantle en zijn zoektocht naar een betekenisvol leven. Hij deelt zijn levenslessen op zo'n wijze, dat jij het ook kan toepassen in je eigen leven. Het verhaal is erg vlot, levendig en op natuurlijke wijze geschreven, waardoor het verhaal echt bij je binnen komt. 

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page