top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De motormeiden – Jenni L Walsh

Dit boek lag al te lang te wachten om van te gaan genieten, nu is het moment eindelijk aangebroken!

Nederlands | E-book | 9789029735056 | 24 augustus 2023 | 320 pagina's | Adobe ePub KokBoekencentrum | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Direct bij de aankondiging van dit boek was mijn interesse gewekt. Ik ben dol op boeken met personages die net even wat anders zijn dan de meest doorsnee personages. Vrouwen op motoren die zich inzetten om een eind te maken aan de oorlog, klinkt mega interessant. Zeker als ik ook nog eens lees dat er dingen op waargebeurde feiten zijn gebaseerd. Daarbij weet ook zeker de mooie en uitnodigende cover mijn interesse te wekken. Het beeld van een vrouw die met op een motorfiets die uitkijkt op een stad die verwoest wordt in combinatie met de sterke typografie is prachtig gedaan. De schrijfster Jenni L Walsh is voor mij nog onbekend, dus ik heb geen idee wat ik daarvan kan verwachten.

 

Het verhaal:

Twee dappere vrouwen, wagen hun leven voor hun land ten tijde van de oorlog. Marion is opgegroeid als wees. Evelyn, had een bevoorrecht leven, maar moest leren leven met haar beperking. Beide vrouwen grijpen de kans om zich in te zetten voor de Britse vrouwenmarine, de Wrens. Ze ervaren beiden weerstand van hun omgeving. Marions beste vriend Eddy, wil haar niet laten gaan en besluit daarom om ook zelf in dienst te treden. Evelyns ouders zien het liefste dat Evelyn zich richt op een huwelijk en kinderen. Maar beide vrouwen kiezen ervoor hun leven te riskeren door op hun motorfietsen geheime boodschappen over te brengen.

 

Mijn ervaring:

Wat me direct opvalt is dat Jenni L Walsh een hele levendige, sfeervolle en vlotte schrijfstijl heeft. Naast haar sterke dialogen weet ze ook zo de gebeurtenissen en omgeving te beschrijven waardoor je je helemaal in die tijd waant bij Marion en Evelyn.

De twee vrouwen Marion en Evelyn zijn enorm goed uitgediept en neergezet. Ondanks dat het twee totaal verschillende typen personages zijn, wist Jenni L Walsh ze zo neer te zetten dat ik met beide personages zonder moeite mee in de verhaallijn kon opgaan.


De verhaallijn wisselt tussen de verhaallijn van Marion en Evelyn, die in de eerste instantie je het gevoel geeft dat je twee losse verhalen aan het lezen bent. Beide verhaallijnen weten mee te grijpen en te boeien en zitten beiden vol verrassende wendingen en gebeurtenissen die de spanning en nieuwsgierigheid er in houden. Beiden verhalen zijn een combinatie van de heftige oorlogstijd, hun opleiding en tijd bij de Wrens als hun liefdesleven. Deze combinatie zorgt voor een heerlijke mix die verschillende gevoelens tijdens het lezen bij je oproept. Tegen het einde weten de verhaallijnen op verrassende wijze samen te komen en weet het verhaal op sterke wijze te eindigen.


De motormeiden is een prachtige, aangrijpende en mooie historische roman. De twee hoofdpersonages zijn heerlijk verschillend, maar wel enorm goed uitgediept. Jenni L Walsh heeft een levendige en vlotte schrijfstijl en weet naast haar sterke dialogen ook de omgeving en gebeurtenissen zo te beschrijven dat je het voor je ziet. Het verhaal kent een mooie combinatie van een heftig oorlogs- en liefdesverhaal. Dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page