top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De nachtfluisteraars – Caroline Mitchell

Na het fantastische deel één, tijd voor het tweede deel van deze geweldige paranormale thriller serie.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789021482644 | 09 mei 2023 Verteller Jantine van den Bosch | Uitgeverij Volt | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Eindelijk was nu ook voor mij het tweede deel als luisterboek beschikbaar bij de bibliotheek. Aangezien ik enorm van deel één genoten heb, wilde ik ook deel twee van deze spannende serie gaan luisteren. De cover sluit prachtig aan op het eerste deel maar ditmaal zien we in een nachtelijke setting een huisje in het bos waarin een licht brandt. De tekst is passend op het beeld afgestemd. De ondertitel "Het begint met gefluister... Het eindigt met de dood" maakt me enorm nieuwsgierig naar dit tweede deel.

 

Het verhaal:

Laat op de avond wordt er bij Rosemary Simmons op de deur geklopt. Er staan twee verloren kinderen aan de deur. Het weer is slecht, dus Rosemary vraagt ze binnen om hulp in te kunnen schakelen. Dit leidt tot een fatale beslissing. De werkdag van rechercheur Sarah Noble loopt ten einde. Op haar weg naar huis besluit ze nog even een kijkje te nemen bij Rosemary Simmons, omdat ze volgens een vriendin onbereikbaar was. In het huis treft Sarah een slachtpartij aan. De oude dame en haar zoon zijn met brute wijze om het leven gebracht en hun ogen zijn uitgestoken. Wat is er gebeurd? Er gaan angstaanjagende geruchten rond over fluisterende kinderen met zwarte ogen in Slayton. Zouden die geruchten een waarheid bevatten?

 

Mijn ervaring:

Het tweede deel is ingesproken door Jantine van den Bosch. Ik kan haar stem, spreektempo en uitspraak enorm waarderen, waardoor het erg prettig is om naar het verhaal te luisteren. Caroline Mitchell heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl waardoor het spannende verhaal echt tot leven komt. Het verhaal volgt wederom weer meerdere perspectieven. Dit geeft een veelzijdige en ruime kijk op de gebeurtenissen in Slayton. Daarbij worden op deze wijze ook verschillende personages krachtig neergezet en goed uitgediept, waardoor je als lezer in de verschillende personages, hun emoties, gedachten en kijk op de gebeurtenissen op kan gaan. In het tweede deel spelen rechercheur Sarah Noble en Elliot weer een belangrijke rol. Ik vind het erg gaaf dat je hierdoor het personage beter leert kennen, maar ook ziet groeien. De bijzonder, spannende en sterke verhaallijn zit goed in elkaar. Door de twist van de paranormale gebeurtenissen en de geruchten die in Slayton de ronde doen, zorgen ervoor dat het verhaal nog spannender wordt. De spanningsboog is al snel hoog en loopt gedurende de verhaallijn nog verder op. Ik vind het bijzonder knap dat Caroline Mitchell me wederom weet te verrassen met een ijzersterk en goed plot. De nachtfluisteraars is het tweede deel van de Slayton-serie. Het boek kan ook prima als alleenstaand gelezen of beluisterd worden, maar wordt sterker in serie, omdat hiermee de personages meer diepgang krijgen. De sterke, spannende thriller heeft door de paranormale gebeurtenissen net wat extra's, wat de spanning in dit verhaal enorm weet te vergroten. Ik vond dit verhaal nog beter dan deel één en ik hoop dat er nog meer delen van deze serie gaan volgen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page