top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De speurders van morgen - De ontvoering - Jeroen van Berckum

Ik kreeg van Uitgeverij Clavis en Jeroen van Berckum de kans om het derde deel van deze spannende jeugdboekenserie te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Hardcover | 9789044853186 | 29 maart 2024 | 224 pagina's Uitgeverij Clavis | Prijs €19,95


Voor het lezen:

Na het lezen van De overval en De kunstroof ben ik erg benieuwd naar het volgende avontuur en de misdaad die Jonas en Maartje gaan oplossen. Aangezien de vorige delen erg spannend en goed waren, heb ik erg hoge verwachtingen van het nieuwe deel. De cover is zonder twijfel weer veelbelovend. Ook ditmaal is hij prachtig geïllustreerd door Katrijn Jacobs. Doordat het ditmaal een cover in blauwtinten is, zijn de covers goed van elkaar te onderscheiden.

 

Het verhaal:

De opa van Jonas heeft een tijdmachine gebouwd, hierdoor is hij vooruit in de tijd gereisd en weet hij wat er morgen gaat gebeuren. Jonas en Maartje ontvangen opnieuw een bericht van opa uit de toekomst, ditmaal dat er een aantal beroemde vloggers ontvoerd zullen worden. Er is een lijst met namen, waaronder die van Maartje. DUTCHCREEPYPASTA lijkt achter deze ontvoeringen te zitten, maar hij blijft Jonas en Maartje een stap voor. Langzaam sluit het net rondom Maartje. Zal ze het weten te redden? Het is een los te lezen verhaal van de serie De speurders van morgen en is geschikt voor dappere lezers vanaf 9 jaar.

 

Mijn ervaring:

Voor elke jonge lezer (vanaf 9 jaar) die op zoek is naar een boek met veel spanning, actie en een goed avontuur, moet zonder twijfel de serie van De speurders van morgen gaan lezen. De verschillende delen zijn goed losstaand te lezen, maar in volgorde nog leuker en des te meer leesplezier.


Opa bevindt zich nog altijd in de toekomst en stuurt Jonas en Maartje een nieuw schokkend nieuwsbericht. Ditmaal over de ontvoering van een aantal vloggers, waaronder Maartje genoemd wordt. De hoofdpersonages Jonas en Maartje zijn enorm leuke, unieke en uitgesproken personages. De studiebol en onzekere Jonas in combinatie met de zelfverzekerde en populaire Maartje die nergens voor terugdeinst. Samen vormen ze hierdoor een sterk team. In dit deel komt ook de vader van Maartje wat meer in beeld, en ook hij is geweldig en goed neergezet.


We volgen een spannende speurtocht in een eigentijds en origineel jeugdverhaal. Jeroen van Berckum heeft een vlotte, levendige en krachtige schrijfstijl en heeft naast dat hij erg goed rekening heeft gehouden met de woordkeuze en zinsbouw zich ook goed in de doelgroep verdiept. Naast het prachtige verhaal zijn er ook gedurende het verhaal prachtige illustraties van Karlijn Jacobs te bewonderen, die het verhaal nog meer tot leven brengen.


Het verhaal heeft een prachtige en goede opbouw. Er zit een hoog tempo in de verhaallijn wat de spanning verhoogt, maar wat er ook voor zorgt dat je het spannende avontuur niet los kan laten. Er zitten verrassende twisten in de verhaallijn die je niet ziet aankomen, zeker niet rondom Maartje. Met een goed einde en nog een mooie toevoeging weet Jeroen van Berckum het verhaal prachtig af te ronden en... hij geeft al iets weg over het volgende deel!


De ontvoering is een enorm spannend en avontuurlijk derde deel van De speurders van morgen. Het verhaal kan losstaand gelezen worden, maar in serie nog beter. Opa stuurt een nieuw bericht uit de toekomst, waarbij Jonas en Maartje weer alles op alles zetten om de misdaad te voorkomen. Het resultaat een mega spannend, origineel en bloedstollend avontuur met verrassende wendingen en veel gebeurtenissen. Ofwel een prachtig en goed verhaal. Ik kijk met enthousiasme uit naar het volgende deel. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page