top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De oorlog van Juliette – Bram Baptist

Ik kreeg van Uitgeverij Hamley Books de kans deze veelbelovende historische roman te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789464661675 | 21 maart 2023 | Adobe ePub | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €4,99


Voor het lezen:

Historische romans is sinds kort een genre dat ik ontdekt heb en me erg goed bevalt. Dus de kans om deze nieuwe historische roman van Bram Baptist te lezen en te recenseren, daar kon ik geen nee tegen zeggen. Ik las al eerder met veel plezier een boek van Bram Baptist, ook al was dit een jeugdboek, toch heb ik hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Een historische roman, waarin we Juliette volgen. De twintigjarige Juliette van Noer wordt uitgehuwelijkt aan de Deense kroonprins. Haar vader is van mening dat zo alleen het koninkrijk kan blijven voortbestaan en dat ze moet zorgen voor nageslacht. Maar zit er niet meer achter? Juliette heeft zo haar twijfels en gaat met haar vriendin Louise op zoek naar de waarheid. Er breken revoluties uit in grote Europese hoofdsteden. Dan dreigt er oorlog in Denemarken wanneer twee hertogdommen zich willen losrukken van het land. Wanneer de Deense koning plotseling overlijdt, moet Juliette een ingrijpende keuze maken die de toekomst van Denemarken weleens voorgoed kan veranderen. Ze wordt meegezogen in een verschrikkelijke strijd.

 

Mijn ervaring: We volgen het verhaal van Juliette en wat me gelijk opvalt is dat Bram Baptist de omgeving, situatie en details enorm uitgediept, waardoor je echt een gevoel krijgt van de omgeving en plaats en situatie van die tijd. Het personage Juliette is een bijzonder personage voor deze tijd. Hij zet een mondige, zelfstandige en krachtige vrouw neer, wat denk ik voor die tijd niet echt gebruikelijk was. Zeker niet met de nodige kennis van politiek en wereldkennis die Juliette bezit.

Dit kan ik enorm waarderen en ik kan daardoor ook echt met Juliette mee het verhaal in.


Bram Baptist schrijft vlot en krachtig, maar soms ook wel erg in details van de geschiedenis, waardoor ik soms het gevoel heb dat ik meer geschiedenis les krijg door alle feitjes, nummers en kennis die ik voorgeschoteld krijg. Waardoor de verhaallijn zijn kracht verliest. Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik niets van deze oorlog en geschiedenis wist, dus het is dan wel weer leuk dat ik er iets van geleerd heb.


De oorlog van Juliette is een historische roman die enorm veel kennis, feitjes en inzichten geeft in de geschiedenis en de gebeurtenis van de oorlog in Denemarken. Het personage Juliette is geweldig, een krachtige, mondige en zelfstandige vrouw die zelfs kiest om te vechten in haar oorlog. De roman bevat een bijzonder verhaal en leert je daarnaast enorm veel over de geschiedenis.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page